Очільник обласного Департаменту охорони здоров’я каже, що на Львівщині немає проблем із ПЛР-тестування на коронавірус

П'ятниця, 19 березня 2021, 15:25
За словами Ореста Чемериса в області щоденно виконується 2500 – 2800 ПЛР-досліджень для виявлення коронавірусу
Очільник обласного Департаменту охорони здоров’я каже, що на Львівщині немає проблем із ПЛР-тестування на коронавірус

На Львівщині наразі немає проблем із діагностикою коронавірусної хвороби COVID-19 методом полімеразно-ланцюгової реакції (ПЛР). Про це сьогодні на брифінгу у Львівській ОДА заявив очільник обласного Департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис.

«Черг і проблем з обстеженнями немає, щодоби виконується від 2500 до 2800 ПЛР-досліджень, і ми бачимо, що практично другий зразок є позитивним. Про погіршення ситуації свідчить госпіталізація, яку ми в області фіксуємо, більше 225 госпіталізованих щодоби. Це багато, у порівнянні з лютим, кількість становила близько 100 пацієнтів», – сказав Чемерис.

За словам чиновника, за попередню добу 18 березня 2021 року на Львівщині із діагнозом COVID-19 госпіталізували 224 осіб. Скерували на самоізоляцію 2313 людей Аналіз на ПЛР-дослідження вперше набрали у 2537 осіб.

Зазначимо, що за повідомленням прес-службі Львівської міськради, у четвер 19 березня 2021 року у Львівській області лабораторними центрами було проведено 3472 ПЛР-тести на коронавірус.

На противагу запевненням Ореста Чемериса, журналісти інтернет-видання «4-та студія» повідомляють про черги на ПЛР-тестування на коронавірус біля комунальних поліклінік міста Львова. Також видання поширило відео черги на ПЛР-тестування біля 2-ої міської поліклініки міста Львова.

comments powered by HyperComments