Під час візиту на Львівщину Максим Степанов відвідав Новояворівську райлікарню № 1

П'ятниця, 12 березня 2021, 12:02
Сьогодні, 12 березня 2021 року Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов перебуває із робочою поїздкою у Львівській області
Під час візиту на Львівщину Максим Степанов відвідав Новояворівську райлікарню № 1

В рамках робочої поїздки на Львівщину Міністр охорони здоров’я України Максим Степанова відвідав Новояворівську районну лікарню № 1 імені Юрія Липи і поспілкувався із колективом цього лікувального закладу, повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я України.

Зазначимо, що Новояворівська районна лікарня № 1 імені Юрія Липи має 325 ліжко-місць для стаціонарних пацієнтів. Із червня минулого року ця лікарня надає стаціонарну медичну допомогу недужим на COVID-19. В рамках програми «Велике будівництво» тут проведено реконструкцію приймального відділення. Лікарня отримала нове діагностичне обладнання – рентген-аппарат та аппарат ультразвукової діагостики. У Новояворівській райлікарні № 1 уже більше 5 років працює відділення амбулаторного хронічного гемодіалізу.

Під час спілкування із Максимом Степановим, фельдшери, які працюють у відділенні екстренної медичної допомоги лікарні у Новояворівську зазначили, що за останній рік працювати стало набагато легше. Зросли заробітні плати, у медзакладі з’явилося нове обладнання, молоді спеціалісти мають змогу підвищувати кваліфікацію. Міністр наголосив: робота в напряму оновлення матеріальної бази медичних  закладів та соціального забезпечення лікарів триває.

«Думка медиків – ключова для розбудови нової української медицини», – зазначив очільник МОЗу і додав, що пріоритетом для нього є не реформування системи охорони здоров’я, а побудова нової якісної медицини. І ключовою тут є взаємодія з медичними працівниками.

«Я впевнений, що всі ми хочемо мати реально класну медицину. Тому тут не йдеться про реформування, ми просто маємо створювати нове. А це неможливо без думки медичних працівників. Тому мені важливо почути, що ще потрібно змінити, аби ми вийшли на новий якісний рівень медичної допомоги», – зазначив Максим Степанов у розмові з медиками.

У програмі робочої поїздки Максима Степанова на Львівщину – відвідування медичних установ, які залучені до надання екстреної медичної допомоги. Також міністр візьме участь у конференції з питань трансплантології, організованій КНП «Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги м. Львова».
 

comments powered by HyperComments