«Губернатор» Львівщини Максим Козицький щепився від COVID-19 вакциною «Covishield»

П'ятниця, 5 березня 2021, 16:01
Для вакцинації очільника Львівщини була використана залишкова доза індійської вакцини
«Губернатор» Львівщини Максим Козицький щепився від COVID-19 вакциною «Covishield»

Сьогодні, 5 березня 2021 року від COVID-19 вакцинувався голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький – він отримав першу дозу вакцини «Covishield» індійського виробництва, яка є аналогом європейської вакцини «Oxford/AstraZeneca» та зареєстрована в Україні та Канаді для екстренного медичного застосування.

«Я вакцинуюсь, щоб показати безпечність цієї вакцини. Крім того, цією дією хочу показати мою особисту державницьку позицію і нівелювати закиди всіх противників. Закликаю відкинути усі політичні лозунги щодо вакцинації і вакцини «AstraZeneca» і подумати, що заклики таких політиків не допомагають у боротьбі з коронавірусом, а лише посилюють антивакцинаторські настрої, які і без того високі у нашому суспільстві», – заявив «губернатор» Львівщини Максим Козицький, повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

Зазначимо, що Україна придбала індійську вакцину «Covishield», яка є аналогом європейського препарату «AstraZeneca», який розроблено Оксфордським університетом та британсько-шведською компанією «AstraZeneca». Препарат виготовляється у кількох країнах під різними локальними назвами, зокрема під брендом «Covishield» вакцину виготовляють на заводі Індійського інституту сироватки в Пуні, який є найбільшим виробником вакцин у світі і постачає свою продукцію в 140 країн. Україна закупила 500 тисяч доз цієї вакцини, цей вантаж був отриманий у Києві 24 лютого 2020 року. Як повідомляла «Справжня Варта», вакцину «Covishield» зареєструвала також Канада, яка закупила 2 мільйони доз для вакцинації своїх громадян.

За словами медиків, вакцина «AstraZeneca»/»Covishield» повністю безпечна, має доведену ефективність, схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я і пройшла перевірку Європейським агентством з лікарських засобів. Вона дозволена для використання в Європейському Союзі, Бразилії, Аргентині, Великій Британії, Мексиці та інших країнах. Цю вакцину замовили Британія, Австралія, Канада. «Oxford/AstraZeneca» («Covishield)», яку розробив Оксфордський університет та британсько-шведська компанія «AstraZeneca» має ефективність біля 70%.

 

comments powered by HyperComments