У Львові від COVID-19 вакцинували медиків лікарні швидкої допомоги та центру екстреної медицини та медицини катастроф (ФОТО)

Фото - Роман Балук, прес-служба ЛМР  |  Вівторок, 2 березня 2021, 17:31
Вакцинацію провела мобільна бригада 2-ої міської поліклініки міста Львова, щеплення отримали 80 медиків
У Львові від COVID-19 вакцинували медиків лікарні швидкої допомоги та центру екстреної медицини та медицини катастроф (ФОТО)

У Львові продовжується вакцинація медиків, які працюють із «ковідними» пацієнтами. Вакцинацію проводить мобільна бригада 2-ої міської поліклініки міста Львова. Уже отримали щеплення медики Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні, 8-ої міської клінічної лікарні на Центру легеневого здоров’я. 2 березня 2021 року черга дійшла до медиків Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова та центру Загалом щеплення отримало 80 медиків – 25 медиків Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова та 55 медиків обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.Усі, хто раніше отримали щеплення, почуваються добре й не мають жодних незвичних реакцій на вакцину. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

«Лікарня швидкої медичної допомоги також приєдналася до вакцинації. Сьогодні в нас у лікарні зголосилися на вакцинацію 25 працівників – це і лікарі, і середній та молодший медичний персонал. У нас велика кількість працюючого персоналу, більша кількість з якого минулого року вже перехворіла. Фактично, 80 – 90% працівників, які працюють безпосередньо з COVIDом, мають антитіла до коронавірусу», – повідомила у коментарі Леся Кобецька, медична директорка з лікувальної роботи міської лікарні швидкої медичної допомоги.

Медики, які вже отримали щеплення, почуваються добре й не мають жодних незвичних реакцій на вакцину.

«Почуваю себе добре, звичайне щеплення, нічого особливого. Жодних острахів перед щепленням не було. В мене немає антитіл проти ковіду, тому вирішив вакцинуватися, щоб мати імунітет і бути захищеним. Адже ми працюємо з тими пацієнтами, які хворіють на COVID-19», – зазначив Василь Процько, завідувач відділення кардіології і реперфузійної терапії лікарні швидкої допомоги.

«Я є прихильницею щеплення, мої діти вакциновані, я вакцинована. Я не хворіла, але працюю і постійно маю контакти з хворими людьми, тому звісно, що я наважилась на вакцинацію. Я читала багато про цю вакцину, і я їй довіряю. Своїм прикладом можу дати рекомендацію медикам вакцинуватись», –  наголосила Оксана Пуцило, лікарка-невропатологиня неврологічного відділення лікарні швидкої допомоги.

Щеплення усім медикам роблять працівники мобільної бригади 2-ї міської поліклініки, яка пройшла відповідне навчання у Києві щодо роботи з цією вакциною. Перед щепленням пацієнта оглядають, він підписує згоду й тоді його вакцинують. Відтак, упродовж 30 хвилин після щеплення, медики наглядають за його станом.

comments powered by HyperComments