Інфраструктурний проект Львівщини «Мале карпатське коло» включений у програму Президента «Велике будівництво»

Понеділок, 22 лютого 2021, 15:00
Про це стало відомо під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Інфраструктура», який триває у Києві
Інфраструктурний проект Львівщини «Мале карпатське коло» включений у програму Президента «Велике будівництво»

Інфраструктурний проект, який реалізується на Львівщині «Мале карпатське коло» включили у Президентську програму «Велике будівництво» на 2021 рік. Цю програму сьогодні презентували на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Інфраструктура», участь у роботі якого взяв Президент України Володимир Зеленський.

Проект «Мале Карпатське коло» реалізується спільно Львівською обласною державною адміністрацією і Службою автомобільних доріг Львівської області. Його реалізацію розпочали іще минулого року, торік витратили 200 мільйонів гривень державного дорожнього фонду на ремонт окремих ділянок автодоріг Славське – Хащованя, Славське – Вигода та Бориня – Боберка. Крім того почалося виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво нових доріг і реконструкцію існуючих.

«Завдяки успішній реалізації «Малого Карпатського кола» ми отримаємо понад 20 кілометрів нових доріг європейського рівня та 170 кілометрів тих, які не ремонтувалися десятиліттями. З велодоріжками, сучасним освітленням, необхідною інфраструктурою та капітально відремонтованими мостами.

Щобільше, завдяки цьому проєкту ми з’єднаємо найкоротшими шляхами найголовніші туристичні центри Карпат – Славське, Рожанку, Сколе та Плай на Львівщині, Пилипець, Ізки, Синевир та Міжгір’я на Закарпатті, а з Івано-Франківського боку – Вигоду, Вишків і Буковель. Цей проєкт може стати туристичним діамантом для Львівщини, збільшить потік туристів та привабить інвесторів», – зазначив голова Львівської ОДА Маким Козицький.

На цей рік для продовження ремонтних робіт на автошляхах місцевого значення необхідно майже 700 мільйонів гривень, державного – 1,2 млрд гривень. Фінансовий ресурс з держбюджету дозволить виконати повний комплекс робіт на дорозі «Бориня – Боберка» та на дорозі «Славське – Хащованя» до межі Львівської області.

«Те, що дороги «Малого Карпатського кола» увійшли в перелік об’єктів «Великого будівництва» означає, що ми точно зможемо реалізувати задумане в найближчі 2 – 3 роки. Ми бачили, якими темпами зводили, ремонтували різні інфраструктурні та соціальні об’єкти в межах Програми Президента минулого року, як чітко фінансувалися всі роботи.

Щодо доріг, то 278 км автошляхів державного значення відремонтували в межах цієї ініціативи. Це і «Львів – Пустомити – Меденичі», «Східниця – Пісочна», і ділянки великого транзитного кільця «Миколаїв – Городок – Жовква – Кам’янка-Бузька – Бібрка», і багато інших. А також понад 100 кілометрів доріг місцевого значення, як-от «Східниця – Верхнє Синьовидне». Дуже приємно, що з боку центральної вади є велике розуміння того, наскільки важливими є ці проєкти для розвитку нашого регіону та всієї країни», – наголосив Максим Козицький.

comments powered by HyperComments