На Львівщині п’ять «ковідних» лікарень отримали апарати штучної вентиляції легень

Понеділок, 1 лютого 2021, 13:29
Нове медичне обладнання отримано завдяки сприянню Міністерства соціальної політики, Благодійного Фонду «Закарпатський центр розвитку та консультацій «Едванс» та Закарпатської ОДА.
На Львівщині п’ять «ковідних» лікарень отримали апарати штучної вентиляції легень

П’ять лікарень Львівщини, які лікують «ковідних» пацієнтів, отримали нові апарати штучної вентиляції легень моделі «Siriusmed R30». Нова медична техніка була доставлена у Сокальську, Жидачівську і Пустомитівську центральні районні лікарні, у Рудкіську міську лікарню та у 1-шу міську клінічну лікарню м. Львова імені Князя Лева. Про це повідомили у прес-службі Львіської ОДА.

Апарати ШВЛ моделі «Siriusmed R30» будуть використовувати для надання медичної допомоги пацієнтам з ознаками гострого респіраторного захворювання, спричиненого коронавірусом COVID-19.

«Ця апаратура вкрай необхідна для лікування хворих, адже апарат ШВЛ здійснює примусову подачу повітря, забезпечує насичення крові киснем і видалення з легень вуглекислого газу. При цьому в дихальних шляхах і легенях створюється позитивний тиск, що доволі часто для хворого є єдиним шансом на порятунок. Дякуємо за підтримку та розуміння у такий складний час», – розповіли у Департаменті охорони здоров’я Львівської ОДА.

Повідомляється, що нові апарати ШВЛ отримано завдяки сприянню Міністерства соціальної політики України, Благодійного Фонду «Закарпатський центр розвитку та консультацій «Едванс» та Закарпатської ОДА.

«Сьогодні на Львівщині ситуація із захворюваністю на COVID-19 стабільна, проте залишається напруженою. Попри те, що киснезабезпечення медзакладів становить понад 90 %, а завантаженість ліжок на рівні 30%, спрогнозувати недугу дуже складно. Чимало людей потрапляють в медзаклади у дуже складному стані. … Відтак, кожна допомога є важливою, особливо, коли це медичні засоби, які рятують життя важкохворих», – зазначив керівник департаменту Орест Чемерис.

comments powered by HyperComments