У Львові на проспекті Чорновола відкрилася іще одна амбулаторія сімейної медицини

П'ятниця, 29 січня 2021, 10:31
Амбулаторію відкрили у будинку № 99 на проспекті Чорновола, де колись була житлово-експлуатаційна контора
У Львові на проспекті Чорновола відкрилася іще одна амбулаторія сімейної медицини

Іще одну сучасну амбулаторію сімейної медицини відкрили у Львові на проспекті Чорновола, 99 у капітально відремонтованому приміщенні колишньої житлово-експлуатаційної контори. Сюди перенесли амбулаторію № 4 1-ої міської клінічної лікарні імені Князя Лева, яка раніше знаходилася на вулиці Панча, 16. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

На відкритті нової амбулаторії побував міський голова Львова Андрій Садовий. Він зазначтив, що мета влади Львова – щоб у кожному мікрорайоні Львова була своя амбулаторія сімейної медицини.

«Відкриваючи цю амбулаторію, ми, фактично, вирішили два питання. Раніше ця амбулаторія була у приміщенні, де має бути садочок. Зараз там садочок, а тут створені хороші умови для усіх», – зазначив Садовий.

За словами міського голови Львова, зараз у Львові працює уже 20 амбулаторій сімейної медицини. Останні амбулаторії були відкриті у Винниках і в Рясному.

Як розповіла керівниця управління охорони здоров’я Львівської міської ради Наталія Літвінська, Львів продовжує розвивати мережу амбулаторій сімейної медицини у Львові, щоб усі мешканці, особливо у віддалених від центру районах, мали якісну первинну допомогу поруч із домом.

«Ця амбулаторія була створена 2002 року у приміщенні дитячої установи № 31 на вул. Панча, 16. Однак щороку збільшувалась кількість дитячого населення, тому виникла необхідність звільнити це приміщення для розширення дитячої установи. У червні 2020 року виконком виділив нове приміщення для амбулаторії на просп. Чорновола, 99. Це приміщення колишнього ЖЕКу. З червня до грудня тривали ремонтні роботи, вартість яких — понад 2 млн грн. Ще близько 120 тис грн скеровано на придбання меблів та обладнання для амбулаторії», – зазначила Наталія Літвінська.

Амбулаторія на проспекті Чорновола, 99 розташована на двох поверхах і має 10 кабінетів (4 кабінети сімейних лікарів, кабінет акушер-гінеколога та лікаря-стоматолога, реєстратура, кабінет щеплення, процедурний кабінет, денний стаціонар на 2 ліжка, фізіотерапевтичний кабінет, де будуть проводити УВЧ (ультрависокочастотну) терапію, кварц, електрофорез). Загальна площа відремонтованої амбулаторії становить 230 кв.м.

В амбулаторії працює 7 сімейних лікарів, 4 з яких мають вищу категорію, та 16 медичних сестер, 2 молодші медсестри і реєстратор. Також консультативний прийом надає акушер-гінеколог та лікар-стоматолог, є фізіотерапевтичний кабінет.

«В роботі нашої лікарні впровадження і розвиток сімейної медицини завжди є пріоритетним, ми були початківцями, адже 1994 року відкрилася наша перша амбулаторія. В лікарні вже працює 7 амбулаторій і 5 відділень сімейної медицини. Наша лікарня загалом обслуговує понад 133 тисячі пацієнтів. Те, що наші лікарі користуються повагою та авторитетом, свідчить 93% підписаних декларацій — фактично, всі, хто обслуговувався до початку реформи, уклали декларації зі своїми лікарями. Саме ця амбулаторія обслуговує 5 тисяч пацієнтів, з них 2,5 тисяч дітей. Радіус обслуговування мешканців цієї амбулаторії № 4 становить 1,5 кв. м, і вона є в центрі житлового масиву», — повідомила головна лікарка 1-ї міської клінічної лікарні імені Князя Лева Джаваїра Джафарова.

Фото – Роман Балук, прес-служба Львівської міськради

comments powered by HyperComments