На Львівщині захворюваність на COVID-19 серед дітей зменшилася удвічі

Середа, 27 січня 2021, 10:02
За словами головлікарки львівського «Охмадиту» Олександри Бурди, у січні кількість «ковідних» пацієнтів лікарні становить 45% від грудневого показника
На Львівщині захворюваність на COVID-19 серед дітей зменшилася удвічі

У січні 2021 року на Львівщині захворюваність на COVID-19 серед дітей зменшилася майже на 50%. Про це учора під час брифінгу, присвяченому епідемічній обстановці на Львівщині розповіла керівниця Львівської обласної дитячої лікарні «Охматдит» Олександра Бурда.

«Якщо порівняти, то у січні в нас було проліковано 40 дітей, що на 45% є меншим, аніж у грудні минулого року», – зазначила Олександра Бурда.

Серед дітей, які найчисельніше поступають в «Охматдит», діти до 1 року.

«Серед тих дітей, які до нас поступають, більшість – це діти першого року життя. Якщо взяти 2020 рік, то в нас було 27% таких пацієнтів, у січні 2021 року – 71%. Такі діти вимагають більшої уваги, вони є складніші і зазвичай мають госпіталізуватись», –розповіла Олександра Бурда.

 «Основний симптом, з яким вони поступають, є гіпертермія. Це гарячка, яка не збивається, вона погано піддається антипіретикам, тобто жарознижувальним. Чим менша дитина, тим швидше в неї може розвинутись набряк мозку, можуть бути судоми», – додала лікарка.

Додамо, за увесь час від початку карантину у Львівській обласній дитячій лікарні «Охматдит»  пролікували майже пів тисячі маленьких пацієнтів із підозрою та підтвердженим коронавірусом.

comments powered by HyperComments