В обласному Департаменті охорони здоров’я запевняють – ситуація із захворюваністю на COVID-19 на Львівщині є стабільною

П'ятниця, 22 січня 2021, 15:45
Ліжко-місць для «ковідних» пацієнтів у лікарнях є більш ніж достатньо, ліжка забезпечені киснем
В обласному Департаменті охорони здоров’я запевняють – ситуація із захворюваністю на COVID-19 на Львівщині є стабільною

Заступниця директора обласного Департаменту охорони здоров’я Ірина Шурпяк запевняє, що ситуація із захворюваністю на коронавірусну хворобу на Львівщині є стабільною. Про це вона повідомила сьогодні на брифінгу у Львівській обласній державній адміністрації.

Чиновниця зазначила, що щодня в стаціонари області госпіталізовують біля сотні людей із підозрою та підтвердженим COVID-19. Медики розповідають, ситуація із захворюваністю – стабільна, ліжкомісць більш ніж достатньо, киснем ліжка забезпечені.

«Станом на ранок у стаціонарах області перебуває 1252 людини. У середньому за добу в нас в області госпіталізують приблизно 100 людей. До прикладу, за минулу добу госпіталізували 108 осіб. Понад 120 людей перебувають у важчому стані, їх лікують у реанімаційних відділеннях, 30 осіб на апаратах штучної вентиляції легень. Загалом ситуація є стабільною»,f – зазначила заступник директора Департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Ірина Шурпяк.

Вона додала, що на сьогодні ліжкова мережа медичних закладів області заповнена на майже 32%, відтак кожен, хто потребує допомоги її отримує. Кисневе забезпечення на рівні 90%.

Зазначимо, що протягом січня 2021 року спостерігається тенденція, що левова частка всіх нових випадків COVID-19 реєструється у місті Львові. Отож, найбільше пацієнтів приймає Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги міста Львова.

comments powered by HyperComments