Школи Львівщини з понеділка можуть розпочати очне навчання

П'ятниця, 22 січня 2021, 15:21
Учора обласний Департамент освіти і науки розіслав листи у відділи освіти на місцях із рекомендаціями розпочати очне навчання в школах області із понеділка, 25 січня
Школи Львівщини з понеділка можуть розпочати очне навчання

На Львівщині із понеділка 25 січня 2021 року учні шкіл знову сядуть за парти – учора Департамент освіти і науки Львівської ОДА розіслав листи у відділи освіти ОТГ та районів області із рекомендаціями щодо початку очного навчання. У тих школах, де є інфіковані діти чи педагоги, відповідно до рішень педагогічних рад, навчання продовжиться дистанційно. Про це повідомили у прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

«Розуміючи, що Уряд планує запровадити локдаун, ми одразу запропонували закладам освіти продовжити перше півріччя щонайменше до 5 січня, аби канікули співпали із періодом локдану. В такий  спосіб ми хотіли зменшити час на відділене навчання, адже ефективність відділеного навчання не є такою доброю, якою має бути», – зазначив очільник обласного Департаменту освіти і науки Олег Паска.

В цьому контексті департамент останні півроку працює над підвищенням вмінь вчителів організовувати дистанційне навчання.

«Цього року ми теж працюватимемо над тим, аби педагоги вміли працювати із різними платформами. Із 35 тисяч вчителів нам вдалось навчити лише півтори тисячі, і ми свідомо того, що цей вкрай малий показник. Сподіваємось, що ковід мине, але так чи інакше будуть сезонні епідемії, і навики організації дистанційного навчання завжди стануть у нагоді. Аби діти не втрачали час, вчителі мають володіти платформами і переходити при потребі на віддалене навчання», – зазначив директор Департаменту освіти і науки.

Санітарні вимоги у школах залишаються ті самі, що діяли до запровадження локдауну. Окрім того, школи наприкінці грудня отримали дезінфікуючі засоби. Впродовж січня їх не використовували, тож закуплених засобів вистачить приблизно на три місяці.

Вища освіта буде вчитись відповідно до рішення вчених рад. Переважна більшість вузів Львівщини, за попередніми даними, виходять або на очну форму, або на змішану форму навчання.

comments powered by HyperComments