На Львівщині усі школи приєднані до мережі «Інтернет»

Середа, 20 січня 2021, 10:03
Більшість шкіл мають швидкість доступу до «всесвітньої павутини» від 30 до 100 Мбіт на секунду
На Львівщині усі школи приєднані до мережі «Інтернет»

На Львівщині усі 1157 шкіл області мають доступ до мережі «Інтернет». При цьому на кінець грудня 2020 року 75% шкіл мали швидкість доступу до всесвітньої мережі 30 – 100 Мбіт на секунду, 16% - понад 100 Мбіт на секунду і 9% навчальних закладів користувалися «повільним Інтернетом» зі швидкістю менше 30 Мбіт/секунда. Про це повідомили у Департаменті освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації.

Повідомляється, що протягом минулого року послуги із доступу до мережі «Інтернет» придбали 208 шкіл.

«У сучасному світі інтернет – це потужне джерело інформації та альтернатива довідникам, словникам, картам і навіть книгам та підручникам. Міністерство освіти і науки йде шляхом підключення кожної школи до Інтернету. Знаходити, аналізувати й ефективно використовувати отриману інформацію – одне із завдань сучасних педагогів. Тим паче в умовах дистанційного навчання мусимо розуміти, що комп’ютеризація закладів стало необхідністю, а не примхою», – розповів директор Департаменту освіти та науки Львівської ОДА Олег Паска.

У Департаменті освіти та науки також повідомили, що більше 500 шкіл регіону минулого року придбали понад 1800 одиниць комп’ютерної техніки, у тому числі комп’ютери, ноутбуки та планшети. На це були скеровані кошти освітньої субвенції при спів фінансуванні із місцевими бюджетами. Наступного року на Львівщині теж триватиме оновлення комп’ютерного забезпечення у школах.

comments powered by HyperComments