На дорогах Львівщини зі снігом і ожеледицею веде боротьбу майже 100 одиниць спецтехніки

Понеділок, 18 січня 2021, 09:02
На посипання доріг державного і місцевого значення на Львівщині минулої доби використали 750 тонн піщано-сольової суміші для ручної і механізованої посипки
На дорогах Львівщини зі снігом і ожеледицею веде боротьбу майже 100 одиниць спецтехніки

У Львівській ОДА повідомили, що минулої доби на очищенні від снігу доріг державного і місцевого значення було застосовано 97 одиниць спецтехніки. Використали 750 тонн піщано-сольової суміші для ручного і механізовано посипання доріг Львівщини.

«Ми докладаємо всіх зусиль, щоб дороги місцевого значення були відкритими для проїзду, незважаючи на снігопад. У випадку погіршення погодних умов кількість техніки буде збільшено»,а – повідомив заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко.

Повідомляється, що Служба автомобільних доріг у Львівській області задіяла 78 одиниці техніки та використала 581 тонн піщано-соляної суміші. Своєю чергою, Департамент дорожнього господарства облдержадміністрації залучив до очищення доріг 19 технічних засобів та використав  169 тонн суміші.

Зважаючи на ускладнення погодних умов, просимо водіїв обирати помірну швидкість та дотримуватись безпечної дистанції між транспортними засобами.

При ожеледиці на дорожньому покритті збільшується гальмівний шлях. Варто звертати особливу увагу на рух по естакадах, мостах і шляхопроводах, оскільки саме в цих місцях найбільш ймовірно виникнення ожеледиці», – наголосив Директор депаратаменту дорожнього господарства Орест Шуліковський.

Повідомляється, що протягом минулої доби на дорогах Львівської області трапилося 25 дорожньо-транспортних пригод.

За повідомленням прес-служби Львівської міськради, у місті Львові зранку 18 січня 2021 року працювало 60 одиниць снігоприбиральної техніки – 30 піскорозкидувачів, 6 навантажувачів і 24 трактори.

«Усі комунальні служби активно залучені до прибирання міста від снігу та ожеледиці. В першу чергу, працюємо на магістральних дорогах. Двірники також прибирають прибудинкові території, хідники. Просимо голів ОСББ, ЖБК та приватні управляючі компанії брати активну участь у наведенні порядку біля будинків, які є у них на обслуговуванні. Вдень, за потреби, снігоочисна техніка також буде працювати», – повідомила Ірина Маруняк, заступниця міського голови з питань житлово-комунального господарства.

Загалом у Львові до робіт по боротьбі зі снігом і ожеледицею у зимовий період може бути залучено до 138 одиниць спецтехніки, з них безпосередньо снігоприбиральної  техніки – 86 одиниць. Для боротьби із ожеледицею місто має 24 тисячі тон піщано-сольової суміші, 5,5 тисяч тон чистої технічної солі і 86 тон хімічного реагенту.

comments powered by HyperComments