У лікарнях Львівщини заповнено менше третини місць, передбачених для «ковідних» пацієнтів

П'ятниця, 15 січня 2021, 16:25
За даними Львівської ОДА станом на сьогоднішній ранок на стаціонарному лікуванні в області перебувало 1240 «ковідних» пацієнтів
У лікарнях Львівщини заповнено менше третини місць, передбачених для «ковідних» пацієнтів

Під час сьогоднішнього брифінгу на тему поширення коронавірусу на Львівщині очільник обласного Департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис заявив, що наразі у лікарнях області «ковідними» пацієнтами заповнено лише 31,4% відведених для них ліжко-місць. Якщо проаналізувати кількість пацієнтів у лікарнях, то найбільше хворих лікують у Клінічній лікарні швидкої допомоги м. Львова, інфекційній лікарні, Центрі легеневого здоров’я та у госпіталі в Винниках.

«Якщо проаналізувати динаміку госпіталізації хворих,  тенденції не змінюються. Щодоби ми госпіталізовуємо 100 - 130 пацієнтів», – каже Орест Чемерис.

Медики вкотре закликають бути обережними і не нехтувати правилами карантину, адже тенденції щодо збільшення кількості звернень молодих осіб також утримується.

«Коронавірус молодіє, ми бачимо багато молодих пацієнтів, які не мають ніяких хронічних хвороб. Ця інфекція підступна своїми ускладненнями, тому не варто її переносити «на ногах», навіть легку форму. Потім можна довго доліковувати різні ускладнення», – наголосив лікар-інфекціоніст Львівської обласної клінічної інфекційної лікарні Андрій Орфін.

Попри заповненість ліжкової мережі на рівні 31%, спаду захворюваності нема.

«Відсоток виявлених залишається на високому рівні. Треба бути пильними. Ми знаходимось в зимовому періоді, кінець січня – це пік гострих респіраторних захворювань. Попри карантин, який триває уже не перший місяць, кожне святкування – це збільшення контактів, а відтак і збільшення ризику захворювання», – резюмував Орест Чемерис.

За його словами, ковідних пацієнтів в області приймає 22 установи. Залучати додаткові лікарні поки що нема потреби. 3,5 тисячі ліжок забезпечені киснем: це становить 90% від усіх «ковідних» ліжок.

comments powered by HyperComments