У селі Грицеволя на Львівщині згорів дерев’яний храм, збудований у першій половині ХХ століття (ФОТО)

Субота, 26 грудня 2020, 14:04
Пожежа сталася в п’ятницю ввечері, ліквідація пожежі тривала майже 2 години
У селі Грицеволя на Львівщині згорів дерев’яний храм, збудований у першій половині ХХ століття (ФОТО)

У Радехівському районі Львівщини в селі Грицеволя учора ввечері згорів дерев’яний храм, споруджений у першій половині ХХ століття. Про це повідомили у прес-службі Головного управління ДСНС України у Львівській області.

«25 грудня о 21:08 до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу в селі Грицеволя Радехівського району на вулиці Шевченка, 22 у дерев'яній церкві, покритій бляхою», – розповіли надзвичайники.

Для ліквідації пожежі дерев’яного храму Симеона Стовпника, який збудований у 1948 році і зараз належить Православній Церкві України, було скеровано пожежні розрахунки із чотирьох районів Львівщини: Радехівського, Буського, Бродівського,  Кам'янка-Бузького районів. Також на місце пожежі прибув оперативно-координаційний центр ГУ ДСНС України у Львівській області.

Нажаль, на момент прибуття пожежних храм був повністю охоплений полум’ям. Пожежу вдалося локалізувати о 22:51 і остаточно ліквідувати лишень у 23:13.

Нажаль, у результаті пожежі дерев’яний храм вигорів вщент, проте дерев’яну дзвіницю вдалося врятувати. Унаслідок пожежі дістав опіки обличчя та рук 17-річний юнак. Він відмовився від госпіталізації.

У ліквідації пожежі брали участь 34 пожежники, було залучено 8 одиниць техніки. Причини пожежі з'ясовують.

Фото – ГУ ДСНС у Львівській області.

comments powered by HyperComments