Бюджет Львівської області на 2021 рік складатиме понад 5 мільярдів гривень

Вівторок, 22 грудня 2020, 14:31
Бюджет Львівщини-2021 буде бездефіцитним – і доходи, і видатки зафіксовані у сумі 5 мільярдів 134 мільйони 600 тисяч гривень
Бюджет Львівської області на 2021 рік складатиме понад 5 мільярдів гривень

Львівська міська рада у вівторок 22 грудня 2020 року більшістю голосів депутатів прийняла головний фінансовий документ Львівщини на 2021 рік. Він буде бездефіцитним: прогнозований обсяг обласного бюджету за видатками – 5 134,6 млн грн. і за доходами – 5 134,6 млн грн. Обласний бюджет передбачає, що власні доходи 2021 року становитимуть 3 155,2 млн грн. Про це повідомили у прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

«Відповідно до нового адміністративно-територіального устрою державний бюджет передбачає переведення на прямі міжбюджетні відносини 73 громади Львівщини. Всі бюджети, окрім районних, – у прямих трансферах із державним бюджетом.

Станом на вчорашній день затверджено вже 10 місцевих бюджетів територіальних громад. І один районний – Яворівський. Показники поточного року є вихідними для формування наступного. Роль обласного бюджету змінюється в результаті бюджетної децентралізації. Адмінреформа свідчить про те, що буде 81 місцевий бюджет», – наголосив директор обласного Департаменту фінансів Олег Демків.

За видатками найбільше коштів скерують у сферу дорожнього господарства, транспорту та зв’язку, освіти і науки, а також охорони здоров’я.

«Надзвичайно важливо, що сьогодні прийняли обласний бюджет. Це той фінансовий документ, який дозволяє здійснювати витрати у наступні місяці. Я сподіваюсь, що сьогодні також приймуть 12 обласних програм, які дозволять здійснювати соціальні видатки у наступному році», – наголосив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

З метою фінансування видатків на утримання та першочергових заходів також планують затвердити 12 програм соціального характеру, на що депутатський корпус передбачив кошти в сумі 782 млн. грн. із терміном фінансування січень – березень.

comments powered by HyperComments