У лікарнях Львівщини меншає чисельність «ковідних» пацієнтів

Вівторок, 22 грудня 2020, 12:19
Про ситуацію із розповсюдженням COVID-19 на Львівщині сьогодні говорили на брифінгу у Львівській ОДА
У лікарнях Львівщини меншає чисельність «ковідних» пацієнтів

Зайнятість ліжкової мережі для «ковідних» пацієнтів станом на ранок вівторка 22 грудня 2020 року на Львівщині становила 39,8%. Про це повідомили на сьогоднішньому брифінгу присвяченому ситуації із COVID-19 на Львівщині.

Із лікарень Львівської області найбільше «ковідних» пацієнтів перебуває у Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова, Центрі легеневого здоров’я, Львівському обласному госпіталі ветеранів воєн і репресованих імені Юрія Липи у Винниках, у Львівській обласній інфекційній лікарні. Щодо міських та районних лікарень по області, то найбільше «ковідних» пацієнтів у лікарнях Новояворівська та Стрия. Про це розповів керівник обласного Департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис.

«Лікарня залізниці внесена до переліку «ковідних», але оскільки вона є відомчою, то має дещо інший механізм контрактування з НЗСУ в порівнянні з комунальними. Зараз там лікуються пацієнти залізниці, яких у процесі лікування виявили COVID-19. Два заклади охорони здоров’я, що внесені до переліку «ковідних», наказом департаменту наразі не розпочали роботу із коронавірусом. Це Старосамбірська районна лікарня, та лікарня залізниці», – зазначив керівник департаменту.

За словами Чемериса, забезпеченість ліжок для «ковідних» пацієнтів киснем становить уже 77%, тобто уже 2800 ліжок у Львівській області мають доступ до кисню.

На брифінгу, присвяченому ситуації із COVID-19 на Львівщині також був присутній керівник Кам’янко-Бузької ЦРЛ Олег Волошин. За його словами, станом на ранок вівторка в цій лікарні перебуває 47 «ковідних» пацієнтів.

«В реанімаційному відділенні знаходиться 6 хворих, жоден пацієнт не підключений до апарату ШВЛ», – зазначив Олег Волошин і додав, що лікарня забезпечена засобами індивідуального захисту та медпрепаратами. Медики лікарні справляються із навантаженням. Вікова категорія «ковідних» пацієнтів різна: від молодих людей до людей старшого віку.

На сьогодні медзаклад може прийняти 100 хворих. Із сотні ліжкомісць половина забезпечена киснем. Лікарня планує розширювати кисневу мережу.

З травня Кам’янка-Бузька центральна районна лікарня пролікувала майже тисячу хворих на коронавірус.

comments powered by HyperComments