Львів’янин обурюється різдв’яним ярмарком в центрі міста в час коронавірусної пандемії

Середа, 16 грудня 2020, 20:03
Щодня на Львівщині виявляють близько пів тисячі нових хворих на коронавірус, зазвичай більшість з них – львів’яни
Львів’янин обурюється різдв’яним ярмарком в центрі міста в час коронавірусної пандемії

У Львові розпочав роботу різдвяний ярмарок, формат роботи якого у Львівській міськраді називають карантинними. Але це подобається далеко не усім львів’янам. Критичний пост зокрема написав у себе на сторінці в «Фейсбук» Богдан Бордун.

«Днями у Львові попри пандемію коронавірусу запрацював традиційний різдвяний ярмарок. Цей формат називають карантинним через те, що кількість торгових будиночків скоротили втричі, проте вже стає очевидно, що в період зимових свят скупчення людей на ярмарку уникнути буде неможливо.

Влада міста та керівництво ярмарку виправдовуються, що вулична торгівля такого формату допоможе підприємцям у час пандемії і карантину. Проте організатори та чиновники забувають згадати у ЗМІ, скільки коштує місце у торговому будиночку різдвяного ярмарку, скільки з цієї вартості йде в міський бюджет і куди дівається залишок коштів, які не потрапляють до нього. Тому виникає питання: це допомога підприємцям чи бажання ціною здоров’я містян поповнити бюджет і чиїсь кишені?

Щодня на Львівщині виявляють близько пів тисячі нових хворих на коронавірус, зазвичай більшість з них - львів’яни. Період різдвяно-новорічних свят загострить епідеміологічну ситуацію. Попри всі ці фактори у Львові Різдво хочуть святкувати, як зазвичай. І зовсім не з духовних міркувань, а саме з меркантильних, адже для міського голови і його команди свята - це нагода заробити», – написав Бордун.
 

comments powered by HyperComments