На Львівщині «ковідними» пацієнтами зайнято менше 50% відведених для них ліжок в лікарнях

П'ятниця, 4 грудня 2020, 17:38
За словами керівника обласного Департамента охорони здоров’я Ореста Чемериса, в лікарнях Львівщини від COVID-19 сьогодні лікується 1657 пацієнтів, які займають 46% «ковідного» ліжкового фонду
На Львівщині «ковідними» пацієнтами зайнято менше 50% відведених для них ліжок в лікарнях

На сьогоднішньому брифінгу у Львівській ОДА директор Депаратменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис розповів про ситуацію із епідемією коронавірусу на Львівщині.

Із невтішних моментів – дуже великий відсоток позитивних результатів при тестуванні на коронавірус. За словами Чемериса в області учора провели понад 1600 ПЛР-дослджень та 1300 ІФА-тестувань. В результаті виявили майже сім сотень осіб хворих на коронавірусну хворобу.

Із позитивних моментів – на Львівщині зменшилася чисельність пацієнтів, госпіталізованих із приводу COVID-19 – станом на сьогодні лікується 1657 «ковідних» пацієнтів.

«Заповненість ліжкової мережі зараз становить 46%. Період останнього тижня-двох кількість виявлених пацієнтів тримається на досить високому рівні. Кожен другий протестований – позитивний. Динаміка госпіталізованих хворих – менше умовного рівня занепокоєння, тобто менше 50%», –  наголосив Орест Чемерис. І відзначив, що іще кілька тижнів тому госпіталізували до 300 пацієнтів щодня, то останніми днями ця цифра тримається на рівні 110 – 130 осіб.

«Однак це не означає, що коронавірус пішов на спад. Треба розуміти, що ті пацієнти, які є в стаціонарах на лікуванні мають клініку тяжких пневмоній, вони є киснево залежні. Тому пильність втрачати зарано, особливо в сезон зимових застуд та грипу. Мусимо ретельно стежити за дотриманням дистанціювання. Це стосується також свят, які наближаються. Закликаю не відзначати у широких компаніях свята та мінімізувати свої контакти наскільки це можливо», – акцентував керівник депаратменту.

Станом на сьогодні, забезпеченість ліжок киснем становить 65,2%. Зайнято  1657 ліжок, а точок доступу до кисню є більше 2300 ліжок.

comments powered by HyperComments