Парк спецтехніки Збройних Сил України поповнився краном та екскаватором, виготовленими у Дрогобичі

П'ятниця, 27 листопада 2020, 11:32
Військові України прийняли на озброєння нову техніку, яку виготовляє Дрогобицький завод автокранів на Львівщині
Парк спецтехніки Збройних Сил України поповнився краном та екскаватором, виготовленими у Дрогобичі

Дрогобицький завод автомобільних кранів – провідний виробник такого обладнання в Україні. Підприємство активно співпрацює із Міністерством оборони України – Збройні Сили України прийняли на озброєння окремі зразки інженерної техніки, яку виготовляє цей завод. Про відповідний наказ, підписаний МО України, повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

Наразі на озброєння українського війська прийнято одноковшовий військовий екскаватор і автомобільний кран. Інженерна техніка пройшла відповідні випробування, конструкторська та експлуатаційна документація відповідає нормам.

«Ще на початку жовтня, коли я відвідував завод, військовий автокран та екскаватор проходили випробування. А вже сьогодні маємо такий надзвичайний результат, що підтверджує, що наша українське виробництво найкраще. Рішення Міноборони дає всі підстави Львівщині претендувати на збільшення державного оборонного замовлення у наступному році», –  зазначив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Виготовлений у Дрогобичі екскаватор призначений для відривання котлованів і траншей, а також завантаження та розвантаження конструкцій споруд та будівельних матеріалів під час обладнання позицій військ (сил) і пунктів управління.

Автомобільний кран використовують для виконання завантажувально-розвантажувальних  та монтажно-будівельних робіт зі звичайними та розрядними вантажами.

Зазначимо, що Дрогобицький завод автомобільних кранів виготовляє різну вантажопідіймальну техніку. В основному це автокрани, відомі під торговою маркою «СИЛАЧ-2, на шасі МАЗ, КрАЗ, FORD Cargo, TATRA. Також баштові крани швидкого монтування, сміттєвози, автогідропідйомники.

Підприємство забезпечує весь цикл виробництва – від виготовлення деталей до фарбування автокрану, реалізує продукцію на внутрішньому ринку, а також в країнах Європи та Азії.

comments powered by HyperComments