На Львівщині від початку епідемії COVID-19, у 8 раз збільшили кількість ліжкомісць для лікування «ковідних» хворих

Четвер, 26 листопада 2020, 12:15
Зараз для «ковідних» хворих на Львівщині передбачено 3465 ліжок, в той час як на початку епідемії було тільки 410

На сьогоднішній день на Львівщині кількість ліжкомісць у лікарнях для лікування COVID-19 становить 3465 одиниць, в той час як на початку епідемії COVID-19, в області госпітальною базою першої лінії визначили КНП ЛОР «Львівська обласна інфекцiйна клінічна лiкарня», де на той час було 410 ліжок. Про це повідомили у прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

«Із наростанням коронавірусної загрози, ми увесь час працювали над залученням нових установ до надання допомоги інфікованим. Тобто від початку карантину ми збільшили кількість ліжок у вісім разів. Іще майже дві тисячі додаткових ліжкомісць має з’явитись у різних лікарнях області», –  наголосив заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

Відтак, кількість відповідних ліжко-місць має бути доведена до близько 6 тисяч.

«Це 50% всіх ліжок, що є в області, які можна відвести під лікування коронавірусної хвороби. При цьому в лікарнях на сьогоднішній ранок перебувають менше двох тисяч пацієнтів», – розповів заступник голови ОДА.

Разом із цим триває процес збільшення й кількості ліжок із підведеним киснем. На сьогодні уже понад 60% ліжок забезпечені киснем.

 

comments powered by HyperComments