У Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова почали тестувати пацієнтів швидкими тестами на COVID-19

Четвер, 26 листопада 2020, 08:45
Раніше повідомлялося, що місто Львів отримало першу партію нових експрес-тестів на COVID-19, точність яких майте така, як і ПЛР-тестування
У Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова почали тестувати пацієнтів швидкими тестами на COVID-19

Львівська лікарня швидкої медичної допомоги на вулиці Миколайчука отримала 1000 експрес-тестів на антиген до коронавірусу SARS-COV-2, які нещодавно отримав Львів. Про це із посиланням на керівника медичного закладу Олег Самчука повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Нам передали тисячу тестів на антиген, і ми почали тестування. Проводимо сортування пацієнтів, які поступають в лікарню, щоб розмежовувати «чисті» та «ковідні» пневмонії.

Також це і для вагітних, породіль, і для людей, які не мають можливості пройти тестування і звертаються до нас амбулаторно. Ми запустили це, ефективність чудова, достовірність – 96%.

Цей тест майже нічим не відрізняється від ПЛР-тесту, адже достовірність ПЛР – 100%, а експрес-тесту на антиген — 96%. Тому ми користуємося ПЛР-лабораторією, яку ми відкрили в лікарні, а ці тести використовуємо для верифікації діагнозу», – пояснив керівник лікарні швидкої допомоги Олег Самчук.

У КЛ ШМД міста Львова використовуються експрес-тести «СOVID-19 Ag», виготовлені американською компанією «Abbott». Наразі придбано 400 упаковок тестів, у кожній із яких по 25 тестів. Вартість закуплених діагностичних тестів – 2 мільйони 400 тисяч гривень, отож вартість одного тесту – 240 гривень. Зазначимо, що за словами Міністра охорони здоров’я України Максима Степанова, вартість одного ПЛР-тестування в Україні – 600 – 700 гривень. Процес ПЛР-тестування достатньо тривалий.

comments powered by HyperComments