На Львівщині за вихідні поліцейські виявили 18 порушень правил полювання

Понеділок, 23 листопада 2020, 18:58
Поліцейські разом із представниками Держкомлісгоспу та небайдужими громадянами проводять спільні рейди для перевірки правил полювання иа недопущення браконьєрства
На Львівщині за вихідні поліцейські виявили 18 порушень правил полювання

У Львівській області розпочався сезон полювання на зайця-русака.  Співробітники територіальних підрозділів поліції Львівщини спільно з представниками Держкомлісгоспу та небайдужими громадянами проводять спільні рейди для перевірки дотримання мисливцями.

Протягом 21 – 22 листопада рейдові групи виявили 18 порушень правил полювання. Зокрема,  правоохоронці склали 10 протоколів за статею 192 «Порушення громадянами строків реєстрації (перереєстрації) нагородної, вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї і правил взяття її на облік» та 8 – за ч.1. ст.85 «Порушення правил полювання» Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Максимальні санкції статей передбачають накладення штрафу на громадян до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, для посадових осіб – до дев'яноста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Найбільше порушень було виявлено у Городоцькому, Стрийському, Сокальському, Жовківському та Перемишлянському районах.

«Наші співробітники систематично проводять такі рейди, роз’яснюють мисливцям правила поводження зі зброєю, перевіряють у них наявність  необхідних документів, попереджають  про небезпеки, пов’язані з порушенням правил полювання  - зокрема, про заборону полювати  у темну пору доби,  вживати на полюванні алкоголь, полювати без належного на те дозволу, в заборонених місцях, у заборонений час, забороненими знаряддями або способами тощо», – зазначив начальник відділу з контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи поліції Львівщини підполковник поліції Віктор Катерина.

Завдяки вжитим заходам, протягом минулих вихідних  надзвичайних подій з використанням мисливської вогнепальної зброї на території Львівської області під час полювання не зареєстровано.

comments powered by HyperComments