У Дрогобичі на Львівщині «Ощадбанк» і «VISA» працюють над впровадженням «е-квитка» в міському транспорті

Понеділок, 16 листопада 2020, 18:29
Від сьогодні проїзд у міських автобусах Дрогобича можна оплатити за допомогою безконтактних банківських карток і NFC-пристроїв на мобільних терміналах
У Дрогобичі на Львівщині «Ощадбанк» і «VISA» працюють над впровадженням «е-квитка» в міському транспорті

Сьогодні, 16 листопада 2020 року в Дрогобичі на Львівщині «Ощадбанк» і Visa запустили безконтактну оплату проїзду в міському громадському транспорті – проїзд можна оплатити безконтактними банківськими картками і NFC-пристроями (смартфоном, смарт-годинником або NFC-каблучкою). Оплата в автобусах Дрогобича приймається за допомогою мобільних валідаторів, якими вже оснащено транспортні засоби. Про це повідомили у прес-службі Дрогобицької міської ради.

Наразі безконтактна оплата проїзду доступна в 29 комунальних автобусах Дрогобича. Після завершення пілотного проекту мережу мобільних валідаторів для безконтактної оплати буде поширено на всі автобуси міста.

Платіжне рішення для наземного транспорту дає можливість вести облік поїздок, здійснених пасажирами з правом пільгового (безкоштовного) проїзду з використанням картки містянина від «Ощадбанку». Аби скористатися правом проїзду, картку необхідно зчитати за допомогою мобільного валідатора.

«Єдина ціль інновацій в місті – це покращення якості життя громадян. І дякуючи компанії «Visa» та «Ощадбанку» місто Дрогобич змогло імплементувати чи не найважчий свій проект – «Картку Дрогобичанина». Цей сервіс забепечує повну прозорість перевезень в громадському транспорті міста та покращує якість послуг. Дрогобич – одне з міст України, яке з’єднало процесінг в перевезеннях з соціальним процесингом пільгових категорій громадян. Сподіваємось, що завдяки плідній співпраці Дрогобицької міської ради та компанії «Visa» проект «Картка Дрогобичанина» буде й надалі розвиватись та розширювати свій функціонал», – прокоментував запровадження безконтактної оплати проїзду в комунальних автобусах мер Дрогобича Тарас Кучма.

«Ми надзвичайно пишаємося тим, що в тому числі завдяки зусиллям компанії «Visa» мережа прийому безконтактних платежів в наземному транспорті України зростає.

Дрогобич – місто з багатою історією та затишною туристичною атмосферою – серед перших міст України запровадило не тільки можливість платежів за допомогою безконтактної картки або пристроїв, але і картку містянина. Картка інтегрує функції оплати у різних видах транспорту та надає пасажирам можливість користуватися правом пільгового проїзду», – сказав Андрій Алійкін, голова департаменту інноваційних платіжних технологій компанії «Visa CISSEE»:

«Ощадбанк» продовжує реалізацію комплексних розумних cashless-рішень у різних містах України. Перш за все йдеться про впровадження безконтактної оплати проїзду в громадському транспорті, яка є невід’ємною частиною сучасної інфраструктури. Сьогодні таку технологію впровадив Дрогобич, мешканці якого користуватимуться всіма перевагами безконтактних розрахунків у комунальних автобусах. Крім того, банк реалізує для міста соціально важливий проект з випуску багатофункціональної картки дрогобичанина. На цю картку здійснюватиметься зарахування певної кількості поїздок для пільговиків, а непільгові категорії зможуть просто оплачувати нею проїзд», – заявив Володимир Москаленко, директор департаменту електронної комерції та платіжних засобів «Ощадбанку».

Зауважимо, що у місті Львові, якому Європейський банк реконструкції та розвитку у листопаді 2016 року надав кредит на впровадження «електронного квитка» в сумі 10 мільйонів євро, впровадження повноцінної електронної оплати за проїзд в міському транспорті так і не відбулося. Наразі підписано лише договір на впровадження автоматизованої системи оплати проїзду в громадському транспорті. Коли саме вона запрацює – точно невідомо.

comments powered by HyperComments