В рамках Громадського бюджету-2021 у Львові закуплять обладнання для лікування онкохворих дітей

Понеділок, 16 листопада 2020, 16:05
Найбільше голосів під час голосування за проекти Громадського бюджету-2021 набрав проект закупівлі обладнання для лікування онкології для Львівської міської дитячої лікарні, що на вулиці Пилипа Орлика
В рамках Громадського бюджету-2021 у Львові закуплять обладнання для лікування онкохворих дітей

На проекти львівського міського «Громадського бюджету-2021» буде виділено 58 мільйонів гривень. За великі і малі проекти проголосувало загалом 103825 мешканців Львівської об’єднаної територіальної громади, які віддали 165514 голосів. Голосування за проекти Громадського бюджету – 2021 тривало із 1 по 15 листопада. Голоси можна було віддати через мережу онлайн за допомогою Bank ID та у ЦНАПах на території Львівської ОТГ.

 «Вчора вночі ми отримали новий рекорд Львова за кількістю осіб, які взяли участь в голосуванні за Громадський бюджет. Він становить 103825 голосів…

Ще один рекорд — це проект-переможець, який набрав найбільше голосів – понад 7 тисяч. Автор проекту Наталя Ліпська. Йде мова про закупівлю обладнання для дитячої лікарні на вул. Пилипа Орлика для лікування онкохворих дітей.

Зараз ми ще ведемо підрахунок, та до кінця дня плануємо оприлюднити офіційні результати», – розповів Юрій Лукашевський, керівник управління «Секретаріат ради».

За словами Ореста Файфурки, заступника керівника управління «Секретаріат Ради», проект допомоги онкохворим дітям набрав найбільше голосів – понад 7 тисяч, а наступні проекти набрали вже по 5 тисяч голосів. Зокрема переможцями серед великих проектів є мистецький центр на вул. Пулюя, проект про озеро Стосіка, облаштування озера в Горіховому гаю.

Натомість серед малих проектів буде визначено по 10 проектів у кожному районі.

Найактивнішими традиційно були Шевченківський та Сихівський райони — 27% та 20% від загальної кількості.

«Загалом буде зреалізовано як мінімум 70 проектів. За рахунок того, що кошториси є різними, можливо, якась частина в районах буде більше 10 проектів. Рейтинги ми оприлюднимо сьогодні. Однак кінцеві результати повинні затвердити дві депутатські комісії: законності та бюджету. Також після цього перелік проектів-переможців затвердять депутати на пленарному засіданні своїм голосуванням», – пояснив Орест Файфурка.

comments powered by HyperComments