На Буковині попри заборону заклади харчування продовжують працювати після шостої вечора
У Чернівецькій області відповідно до рішень Державної і обласної комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій фахівці Держпродспоживслужби Буковини та працівники Національної поліції України проводять перевірки на територіях, які потрапили у «червоні» карантинні зони. Про це пише «Молодий Буковинець» із посиланням на пресслужбу Держпродспоживслужби України у Чернівецькій області.
Особлива увага при проведенні зазначених перевірок звертається на дотримання протиепідемічних обмежень в закладах громадського харчування (барах, ресторанах, кафе тощо), які мають право працювати з 8:00 до 18:00 за умови допуску не більше 20 відвідувачів (з дотриманням вимоги 10 м. кв. на одну особу).
Так, впродовж 4-6 листопада поточного року спільно із працівниками Національної поліції перевірено 95 закладів громадського харчування, порушення дотримання протиепідемічних обмежень виявлено на 4 об’єктах.
Перевірками охоплені території Вижницького – 17, Заставнівського – 4, Кіцманського – 9, Хотинського – 25, Сокирянського – 14 районів та м. Чернівці – 26, порушення виявлені на територіях Сокирянському та Хотинському районів (1 та 3 порушення відповідно).
В Хотинському районі спільно з Національною поліцією виявлено 2 заклади громадського харчування, які працювали після 18 години (ресторан «ПАБ» в с. Клішківці та кафе «Релакс» в м. Хотин) та один заклад в с. Зарожани, працівники якого працювали без засобів індивідуального захисту органів дихання.
В м. Чернівці під час спільних рейдових перевірок в вечірній час зафіксовано роботу закладів громадського харчування «Панська гуральня» та «Піконтіко» після 18 години.
Працівниками Дежпродспожислужби постійно фіксуються порушення протиепідемічних обмежень в закладах громадського харчування, не зважаючи на сумну статистику захворюваності і летальності від COVID-19.