На Буковині попри заборону заклади харчування продовжують працювати після шостої вечора

Понеділок, 9 листопада 2020, 10:14
Порушення карантинного режиму виявлені на територіях Кіцманського, Заставнівського, Вижницького, Хотинського районів та міст Новодністровськ, Чернівці, які потрапили до «червоної» карантинної зони
На Буковині попри заборону заклади харчування продовжують працювати після шостої вечора

У Чернівецькій області відповідно до рішень Державної і обласної комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій фахівці Держпродспоживслужби Буковини та працівники Національної поліції України проводять перевірки на територіях, які потрапили у «червоні» карантинні зони. Про це пише «Молодий Буковинець» із посиланням на пресслужбу Держпродспоживслужби України у Чернівецькій області.

Особлива увага при проведенні зазначених перевірок звертається на дотримання протиепідемічних обмежень в закладах громадського харчування (барах, ресторанах, кафе тощо), які мають право працювати з 8:00 до 18:00 за умови допуску не більше 20 відвідувачів (з дотриманням вимоги 10 м. кв. на одну особу).

Так, впродовж 4-6 листопада поточного року спільно із працівниками Національної поліції перевірено 95 закладів громадського харчування, порушення дотримання протиепідемічних обмежень виявлено на 4 об’єктах.

Перевірками охоплені території Вижницького – 17, Заставнівського – 4, Кіцманського – 9, Хотинського – 25, Сокирянського – 14 районів та м. Чернівці – 26, порушення виявлені на територіях Сокирянському та Хотинському районів (1 та 3 порушення відповідно).

В Хотинському районі спільно з Національною поліцією виявлено 2 заклади громадського харчування, які працювали після 18 години (ресторан «ПАБ» в с. Клішківці та кафе «Релакс» в м. Хотин) та один заклад в с. Зарожани, працівники якого працювали без засобів індивідуального захисту органів дихання.

В м. Чернівці під час спільних рейдових перевірок в вечірній час зафіксовано роботу закладів громадського харчування «Панська гуральня» та «Піконтіко» після 18 години.

Працівниками Дежпродспожислужби постійно фіксуються порушення протиепідемічних обмежень в закладах громадського харчування, не зважаючи на сумну статистику захворюваності і летальності від COVID-19.

comments powered by HyperComments