У Львові в «лікарні на Топольній» розгорнуть іще 350 ліжкомісць для недужих на COVID-19

Середа, 4 листопада 2020, 15:47
Додаткові ліжкомісця розгорнуть в окремому корпусі на території лікарні
У Львові в «лікарні на Топольній» розгорнуть іще 350 ліжкомісць для недужих на COVID-19

Оскільки на Львівщині і у місті Львові в останні дні фіксується кількість нових випадків захворювання на COVID-19, виявляється усе більше важких випадків, які потребують госпіталізації пацієнтів. Отож, у лікувальних закладах Львова розгортають додаткові ліжко-місця для «ковідних» пацієнтів.

Як повідомляє прес-служба Львівської міської ради, у Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги розгортають додатково 350 «ковідних» ліжок. Їх облаштують у окремому корпусі, який знаходиться на території лікарні. Після цього наберуть персонал – орієнтовно 40 – 50 лікарів і 200 – 250 медичних сестер.

«Надаємо під це окремий корпус на два поверхи і приміщення, які раніше орендував медичний коледж. Бачимо значне зростання кількості хворих, і важкі пацієнти часом залишаються вдома замість того, щоб бути в лікарні і отримувати допомогу. Тому тут буде додаткових 350 ліжок. Розгортаємо кисневі точки, забезпечуємо ліжками, реанімаційним обладнанням. Ремонти тут роблять забудовники міста своїм коштом – вони пішли нам назустріч і погодилися відремонтувати ці приміщення безоплатно», – розповів керівник лікарні швидкої медичної допомоги Львова Олег Самчук.

Окрім того, додаткові ліжкомісця розгортають і в інших медичних закладах міста. Так, у 1-шій міській лікарні на вул. Ужгородській розгорнуть ще 80 ліжок, а у 8-мій міській лікарні на вул. Навроцького –  ще 60 ліжок (частину з них — у приміщенні центру «Мікрохірургія ока»).

З понеділка, 2 листопада, 5-та міська лікарня Львова також приймає хворих з коронавірусною інфекцією або з підозрою на цю недугу. Водночас, хворих на пневмонію прийматимуть у приміщенні 4-ї лікарні на Свенціцького — там є 40 ліжок.

Зараз по лікарнях Львова є 920 ліжкомісць для хворих з коронавірусом.

Зазначимо, зараз по лікарнях Львова є понад 160 кисневих концентраторів, і їх продовжують закуповувати кожного дня. Саме ці апарати вкрай необхідні для лікування хворих на COVID-19 у важкому стані. Упродовж декількох тижнів лікарні Львова отримають ще понад 200 таких концентраторів.

comments powered by HyperComments