У Малехові біля Львова відкрилася нова амбулаторія сімейної медицини

П'ятниця, 16 жовтня 2020, 17:18
Медичний заклад розмістився у будівлі на вулиці Івасюка, яка багато років простоювала недобудованою
У Малехові біля Львова відкрилася нова амбулаторія сімейної медицини

У селі Малехів біля Львова учора, 15 жовтня 2020 року відкрилася нова медична амбулаторія загальної практики сімейної медицини. Її облаштували в недобудованій споруді, яка простоювала багато років. Роботи по облаштуванню нового медичного закладу почалися у 2016 році, а закінчилися у жовтні цього року. Вартість робіт – 15,9 мільйонів гривень. Із них 2,5 мільйони гривень виділила область, а 13,418 мільйонів знайшли в місцевому бюджеті.

«Покладено плитку, підведено світло та газ, встановлено двері, зроблено каналізацію та змонтовано бордюри, побілено стіни, виконано благоустрій прилеглої території», – розповів голова Малехівської сільської ради Володимир Сеньковський.

«Таких довгобудів в області є багато, і далеко не завжди громада на місці знаходить їм застосування. Далеко не завжди готова вкладати гроші, щоб їх добудувати. Часто голови сіл вибирають кивати на когось. У Малехові ж бачимо дуже показовий приклад для інших – село знайшло призначення будівлі і вирішило проблему з приміщенням для амбулаторії. У такій добрій справі нам за честь допомогати громаді», – зазначив заступник голови Львівської ОДА Юрій Холод під час урочистого відкриття амбулаторії. Він також побажав медикам і жителям Малехова міцного здоров‘я та добра.

Амбулаторія у Малехові охопить якісними медичними послугами понад 5 тисяч мешканців. Допоміжні приміщення на другому і третьому поверхах в ній обладнають для оздоровлення пацієнтів.

Цього року в рамках програми «Доступна» медицина у різних районах Львівщини завершили будівництво 20 сільських амбулаторій сімейної медицини. Для них також придбали нові автомобілі «Renault Duster» та необхідне обладнання.

Фото – прес-служба Львівської ОДА.

comments powered by HyperComments