На Львівщині немає черги на ПЛР-тестування на коронавірус

Вівторок, 13 жовтня 2020, 16:48
Про це повідомив керівник департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис
На Львівщині немає черги на ПЛР-тестування на коронавірус

Сьогодні, 13 жовтня 2020 року у Львівській обласній державній адміністрації було проведено брифінг із питань, пов’язаних із коронавірусною епідемією на Львівщині.

За словами Ореста Чемериса, керівника обласного Департаменту охорони здоров’я, зараз ситуація із COVID-19 на Львівщині є контрольованою, проте негативні тенденції щодо нових захворілих та тих, які потребують медичної допомоги у стаціонарах, вимагає суворого дотримання мешканцями області карантину.

«На жаль, упродовж останніх днів, ми відзначаємо негативні тенденції за кількістю первинних захворювань та пацієнтів, які потребують стаціонарної допомоги.

Так за попередню добу в нас підтверджено 341 випадок захворювання на коронавірусну хворобу, проведено одну тисячу ПЛР-досліджень. Черг на ПЛР-тестування немає. Ми вчасно обробляємо всі проби, які поступають до нас і необхідні для проведення дослідження», – зазначив керівник департаменту. Крім проведеного ПЛР-тестування, у Львівській області проведено понад 1600 ІФА-досліджень на виявлення антитіл до коронавірусу.

«Хочу наголосити вкотре, що тенденції є негативними й тривожними. В нас щоденно понад 130 людей госпіталізовують в стаціонари.

Пацієнти, які поступають – це пацієнти з пневмоніями середньої тяжкості і тяжкі пневмонії. Тому вкотре звертаюсь до всіх, бути свідомими, дотримуватись карантину. Наразі ситуація контрольована, але в будь-який момент вона може різко погіршитись і ми маємо бути готові до такого розвитку», – наголосив Орест Чемерис.

comments powered by HyperComments