На Львівщині можуть робити до 4 тисяч тестувань на COVID-19

Субота, 10 жовтня 2020, 10:36
За словами директора обласного департаменту охорони здоров’я Ореста Чемериса, загальна потужність державних і приватних лабораторій Львівщини – біля 2000 ПЛР-тестів та стільки ж тестів ІФА
На Львівщині можуть робити до 4 тисяч тестувань на COVID-19

У Львівській області наразі за потреби може проводитися біля 4 тисяч досліджень для виявлення COVID-19 – йдеться про 2 тисячі досліджень методом полімеразно-ланцюгової реакції для виявлення коронавірусу і про 2 тисячі досліджень методом імуно-ферментного аналізу для виявлення антитіл для коронавірусу. Йдеться про сумарну потужність державних, комунальних і приватних лабораторій. Про це повідомив учора на брифінгу директор Департаменту охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації Орест Ч емерис.

«Максимальні потужності при взаємодії  всіх лабораторій, в тому числі приватних -  понад 2 тисячі методом ПЛР і стільки ж методом ІФА», – сказав чиновник.

За словами Ореста Чемериса, у четвер на Львівщині провели понад 1600 ПЛР-тестувань та понад півтори тисячі досліджень методом імуноферментного аналізу. У холодильниках Лабораторного центру зразків не залишилось і затримок із тестуваннями немає.

Чемерис розповів, що впродовж останніх двох тижнів медики фіксують негативні тенденції щодо госпіталізації хворих, їх кількість зростає, а перебіг хвороби стає дедалі складнішим.

«Станом на ранок 1297 пацієнтів перебуває на стаціонарному лікуванні. Пацієнти поступають важкі, із складними формами вірусно-бактеріальних пневмоній.

Щоденна кількість тих, які потребують госпіталізації, коливається в межах 130 осіб. Завантаженість ліжок другу добу перевищує 50%. Тому тенденції є тривожними. Але говорити про брак ліжок із кисневою підтримкою передчасно. Ситуація напружена, але контрольована, попри те, що має ознаки погіршення», – акцентував Орест Чемерис.

За словами чиновника також щодня зростає кількість виїздів бригад швидкої допомоги до осіб з підозрою на COVID-19. За четвер було майже 60 викликів. Тому медики вкотре закликаю дотримуватись карантину та не нехтувати засобами індивідуального захисту.

comments powered by HyperComments