Маруняк обіцяє мешканцям Рудно під Львовом, що автобус № 52 в перспективі курсуватиме до Духовної семінарії

П'ятниця, 9 жовтня 2020, 16:55
Приміський автобусний маршрут № 184а, який раніше був основним для Рудного, курсував саме до цієї кінцевої зупинки
Маруняк обіцяє мешканцям Рудно під Львовом, що автобус № 52 в перспективі курсуватиме до Духовної семінарії

Сьогодні виконком Львівської міськради прийняв рішення про зміну траси міського автобусного маршруту № 52, який курсує у селище Рудно біля Львова, яке входить до складу Залізничного району. Відповідно до цього рішення, автобус курсуватиме від вулиці Володимира Великого у селищі Рудне по вулиці Лисенка і до вулиці Варшавської у місті Львові. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

За словами заступниці міського голови Львова Ірини Маруняк, планується продовжити трасу автобусного маршруту № 52 до Духовної семінарії.

 «Сьогодні виконавчий комітет прийняв рішення про організацію транспортного сполучення у смт Рудно. Була створена робоча група розпорядженням міського голови Львова. До робочої групи було включено 5 ініціативних мешканців Рудно. На засіданнях ми обговорювали різні варіанти, як покращити транспортне сполучення селища зі Львовом. Йшлось про те, щоб включити в схему маршруту № 52 так зване Старе Рудно.

Отож, ми пропрацьовували 6 − 7 варіантів, і після трьох з половиною годин дискусій прийняли рішення про корегування схеми маршрут №52.

Так, кінцеві зупинки не змінюємо – це буде вул. Володимира Великого у смт Рудно і вул. Варшавська у м. Львові. Єдине, ми продовжуємо цей маршрут на вул. Лисенка в смт Рудно, а в перспективі плануємо його продовжити до Духовної семінарії», – розповіла Ірина Маруняк.

Вона пообіцяла, що на маршруті № 52 буде курсувати 16 низькопідлогових автобусів, які вміщують 80 пасажирів. Чиновниця відмітила, що рішення міськвиконкому вступає в дію після його погодження управлінням поліції, отож нова схема запрацює після відповідного погодження.

Зауважимо, що іще від радянських часів селище Рудне зі Львовом поєднував автобусний маршрут № 84, кінцевою зупинкою якого у 1990-х роках у Львові була площа Липнева, а інша кінцева була якраз біля Духовної семінарії. У 2000-ні роки маршрут № 84 був продовжений по місту Львову до вулиці Щурата і лікарні швидкої медичної допомоги. Він перейшов у статус приміського у зв’язку із тим, що частина його траси проходила по селу Зимна Вода (від окружної дороги Львова до залізничного моста під колією Львів – Мостиська – Перемишль) і отримав № 184а. Маршрут обслуговує приватний перевізник. Окрім того курсував іще маршрут № 184.

Оскільки селище Рудне належить до Залізничного району міста Львова, то мерія вирішила запустити сюди міський маршрут – спочатку сюди почав курсувати автобусний маршрут № 28, а потім і № 52, причому останній частково дублює схему маршруту № 184а. Саме на роботу автобусів маршруту № 28 у мешканців Рудного було найбільше нарікань.
 

comments powered by HyperComments