Курсанта Віталія Вільхового, який загинув в авіакатастрофі під Харковом, поховають завтра у рідному селі на Львівщині

Вівторок, 29 вересня 2020, 12:47
Сьогодні на Львівщину у рідне село Волиця на Сокальщині привезуть тіло загиблого курсанта, похорон відбудеться завтра, 30 вересня
Курсанта Віталія Вільхового, який загинув в авіакатастрофі під Харковом,  поховають завтра у рідному селі на Львівщині

У Сокальській районній державній адміністрації повідомили, що сьогодні між 13 і 16 годинами на Львівщину у рідне село Волиця Сокальського району доправлять тіло курсанта Віталія Вільхового, який загинув у авіакатастрофі військового літака Ан-26у Чугуєві під Харковом. В результаті авіакатастрофи Віталій отримав опіки 90% тіла і помер у лікарні, куди його доправили після аварії.

Похорон курсанта відбудеться завтра, 30 вересня о 12:00 у рідному селі. Сьогодні із ним та іншими жертвами авіакатастрофи прощаються у Харкові на Меморіалі слави.

Наразі серед усіх 26 загиблих у авіакатастрофі в Чугуєві вдалося ідентифікувати лише тіло Віталія Вільхового, оскільки тіла інших курсантів і військових дуже сильно обгоріли, отож їх ідентифікуватимуть за ДНК-тестом.

Курсант Віталій Вільховий народився 27 червня 2000 року в місті Соснівка Сокальського району. У 2017 році закінчив військовий ліцей Героїв Крут у Львові. Під час навчання був заступником командира взводу. Після цього вступив у харківський університет Повітряних сил.

В авіакатастрофі загинув ще один уродженець Львівщини – 22-річний Ростислав Булій, родом із села Торчиновичі Старосамбірського району.

Аварія навчального літака Ан-26Ш сталася 25 вересня, ввечері у Харківській області на 530 кілометрі траси Київ-Харків – літак упав поруч із дорогою та одразу загорівся. На борту були члени екіпажу, курсанти і офіцери Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ ім. Кожедуба – загалом 27 людей (7 членів екіпажу та 20 курсантів).

У результаті загинули 26 осіб, один з курсантів вижив і потрапив до лікарні.

 

comments powered by HyperComments