У Львові у «годину пік» призупинився рух трамваїв трьох маршрутів

Середа, 23 вересня 2020, 08:35
Трамваї стали «колійкою» на вулиці Личаківській в районі господарського суду
У Львові у «годину пік» призупинився рух трамваїв трьох маршрутів

Сьогодні вранці, о 08:20, у Львові на вулиці Личаківській зупинився рух трамваїв. Про це повідомив депутат Львівської міської ради, лідер ГО «Варта 1» Ігор Зінкевич.

«23.09.2020. о 08:20. По вулиці Личаківській від господарського суду стоять трамваї», – написав депутат на своїй сторінці в соцмережі «Фейсбук» і виклав фото простою.

На світлині видно, що «колійку» очолює трамвайний вагон № 1066, за ним іще мінімум чотири трамвая. Причини призупинення руху трамваїв на вулиці Личаківській невідомі, вочевидь це поломка вагона № 1066 – на світлині видно працівника ремонтної бригади.

Зауважимо, що у 2017-18 роках, коли планувалася закупівля трамвайних вагонів із Берліна, які модернізовані і обладнані сучасною силовою електронікою, керівництво ЛКП «Львівелектротранс» обіцяло випустити ці трамвайні вагони в тому числі і на маршрут № 2. Але внаслідок порушення ДБН на зупинках «вул. Котика» та «вул. Дорошенка» були зведені посадочні платформи, висота яких перевищує висоту першої сходинки трамвайного вагона «Tatra KT4DM». Що цікаво, будівництво платформ закінчувалося уже після того, як до Львова із Берліна прибули вживані трамваї. Замовниками будівництва невідповідних платформ були ЛКП «Львівавтодор» (вул. Котика) та Галицька РА за вказівкою Міської комісії з безпеки руху (вул. Дорошенка). Відповідно, сучасні модернізовані трамваї не можуть виїхати на маршрути № 1 і 2 і мешканці Личакова мають страждати через поломку старих трамваїв.

comments powered by HyperComments