ВО "Батьківщина" висунула кандидатів до місцевих рад на Хмельниччині

Вівторок, 22 вересня 2020, 17:38
Конференція Хмельницької обласної організації партії ВО «Батьківщина» визначила близько півтори тисячі кандидатів, які балотуватимуться 25 жовтня на виборах до місцевих рад усіх рівнів.

Епідемія COVID-19 внесла свої корективи в роботу конференції, але дотримуючись правил карантину, партійці Хмельниччини провели процедуру висунення як вимагає виборче законодавство, проголосувавши за кожен список кандидатів до 63 самоврядних органів та за кандидатів на міських і селищних голів. Головував на зібранні заступник голови партії ВО «Батьківщина» Іван Крулько. Приємною несподіванкою для делегатів і запрошених стало звернення у «телефонному режимі» лідера партії Юлії Тимошенко. Вона наголосила на важливості усвідомленого обрання хмельничанами місцевої влади на майбутніх виборах:

  • Це вибори, які дають шанс обрати керівництво громадами таке, щоб коли громадам надають більше повноважень, прав, більше сили, щоб і команди, які прийдуть в ради, і люди, які прийдуть на посади голів громад, були сильними, справедливими, аби вони ніколи не допускали, щоб приватні інтереси були важливіші, ніж інтереси громад. А коли в громади передадуть більше грошей, і ще, можливо, й частково землю, то тут взагалі мусять бути кришталево чисті люди, які реально можуть в радах і на високих посадах стати оплотом захисту громад, який всі хочуть бачити, – сказала лідер партії.

Юлія Тимошенко також наголосила на тому, що протягом минулих років ВО «Батьківщина» мало високу підтримку серед мешканців Хмельниччини. Так, на виборах у Ямпільській селищній об’єднаній територіальній громаді ВО «Батьківщина» підтримали 73% виборців. У Крупецькій ОТГ партія здобула підтримку на рівні 71% голосів виборців. Юлія Тимошенко переконана, що такого ж сильного результату можна досягти і в інших громадах на прийдешніх місцевих виборах.

Хмельницькі «батьківщинівці» на своїй передвиборчій конференції задекларували чіткі позиції щодо ключових напрямків розвитку української держави і Хмельниччини – зокрема. Це впровадження новообраними радами Хмельниччини цільових програм по підтримці малого та середнього бізнесу, захист селян від земельного рейдерства, недопущення подальшого скорочення мережі шкіл, лікарень, бібліотек, клубів, заборона на рівні місцевих рад грального бізнесу та інше.

comments powered by HyperComments