Львівщина забезпечена вакцинами більш ніж на рік

Вівторок, 8 вересня 2020, 19:22
Йдеться про вакцини від туберкульозу, гепатиту В, гемофільної інфекції, поліомієліту та інших захворювань
Львівщина забезпечена вакцинами більш ніж на рік

У Львівській області через коронавірусну пандемію знизилася кількість профілактичних щеплень від інших небезпечних захворювань. Про це на брифінгу повідомив керівник Департаменту охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації Олег Чемерис.

За словами чиновника, Львівщина забезпечена основними вакцинами на термін у понад рік. Наявні запаси на понад рік наступних вакцин: для профілактики туберкульозу; гепатиту В; гемофільної інфекції; інактивованої поліємієлітної вакцини; комбінованої пентавалентної вакцини для профілактики кашлюка, дифтерії, правця, гепатиту В та гемофільної інфекції, а також для профілактики кору, паротиту та краснухи.

Зараз у Львівській області мінімальне середньомісячне виконання щеплень від кількості дітей цільової вікової групи повинно складати не менше 7,9 %, а у реальності в середньому по області за серпень щеплено від 4,9% до 7,6 %.

«На проведення планових щеплень негативний вплив спричинила пандемія коронавірусної хвороби. Попри те, що надання медичної послуги з планової вакцинації не зупинялось, фактично із середини березня кількість візитів населення до медичних закладів з приводу вакцинації різко знизилась, а в окремих районах і містах припинилась. Це вплинуло на показники охоплення профілактичними щепленнями цільових вікових груп», – розповів директор департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис.

Він зауважив, що уся країна вважається захищеною від хвороби, коли сформовано так званий колективний імунітет: 95-97% населення країни мають щеплення від конкретної хвороби. Колективний імунітет захищає тих людей, які не можуть вакцинуватись з медичних причин.

comments powered by HyperComments