Львівщина – на третьому місці за розміром виплат від Національної служби здоров’я України

Середа, 9 вересня 2020, 18:03
Із квітня по серпень поточного року 104 медичних заклади екстреної та спеціалізованої медичної допомоги у Львівській області отримали від НСЗУ виплат на суму понад 1,7 мільярдів гривень
Львівщина – на третьому місці за розміром виплат від Національної служби здоров’я України

Західний міжрегіональний департамент Національної служби здоров’я України опікується спеціалізованими лікувальними закладами у восьми областях Західної України: Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій і Чернівецькій. Таких лікувальних закладів налічується 476.

У квітні-серпні 2020 року згадані 476 лікувальних закладів (в т.ч. 8 центрів екстреної медичної допомоги) отримали від НСЖУ уже понад 7,2 мільярдів гривень, в тому числі: спеціалізовані заклади – понад 6,4 мільярди гривень, а центр екстреної медичної допомоги – понад 797 мільйонів гривень. Про це повідомили у прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

На Львівщині НСЗУ здійснює виплати 104 медичним закладам, які надають спеціалізовану та екстрену медичну допомогу. Ці лікувальні заклади отримали понад 1,7 мільярди гривень, тому Львівщина вийшла на третє місце за сумою виплат від НСЗУ.

Щодо лікування пацієнтів із COVID-19 та підозрою на цю хворобу, то 362 медичні заклади Західного регіону України отримали на ці потреби понад 1,5 мільярдів гривень.

«П’ять місяців з початку змін у спеціалізованій медичній допомозі – це дуже короткий термін. Але уже зроблено дуже багато – гроші за пацієнтом пішли в усі районні, міські та обласні лікарні. Звісно, усім нам хотілося б, щоб зміни відбувалися швидше та помітніше і для пацієнтів, і для лікарів. Але прогрес – це не питання  швидкості, а питання  напрямку. І ми взяли правильний напрямок і рухаємося далі.  Попри проблеми та складнощі. Нам випала можливість змінити нашу країну. І ми повинні цією можливістю скористатися», – зазначила директорка Західного міжрегіонального департаменту НСЗУ Мар’яна Возниця.

Загалом, Івано-Франківська та Львівська область є лідерами щодо отриманих від НСЗУ коштів за надання медичної допомоги пацієнтам з COVID-19 та з підозрою на ньогo. Івано-Франківщина отримала понад 278 млн грн, Львівщина – понад 269 млн грн.

Найбільша кількість лікарень, які надають медичну допомогу при гострому мозковому інсульті, розташовано на Івано-Франківщині – 14, вони вже отримали фінансування на загальну суму – 21,7 млн грн.

Також Львівщина є лідером серед цих регіонів (і на четвертому місці серед областей країни) за веденням електронних медичних записів в Електонній системі охорони здоров’я (ЕСОЗ) загалом створено понад 2,69 млн. е-медзаписів, а також за кількістю створено е-направлень – майже 568 тисяч.

Аптечні заклади Львівщини, серед регіонів країни, отримали найбільше коштів у рамках програми реімбурсації «Доступні ліки» – понад 78,4 мільйонів гривень.

comments powered by HyperComments