У Луцьку починають збирати білоруські тролейбуси для Кременчука

Середа, 9 вересня 2020, 16:28
Складанням тролейбусів із машинокомплектів білоруського заводу «Бєлкомунмаш» займається його українська дочірня структура ТзОВ «БКМ-Україна»
У Луцьку починають збирати білоруські тролейбуси для Кременчука

У Луцьку розпочинається складання білоруських тролейбусів БКМ-321 для міста Кременчука у Полтавській області – кузов тролейбуса, який прибув із заводу «Бєлкомунмаш» сфотографував луцький фанат електротранспорту Юрко Лісінчук і розмістив у Фейсбук-спільноті «Громадський транспорт Луцька».

Білоруські тролейбуси на Волині збирає компанія ТзОВ «БКМ-Україна» в місті Луцьку – тут виконується крупно вузлове складання електротранспорту із машинокомплектів, виготовлених у Білорусі. У Луцьку на підприємстві «БКМ-Україна» уже складали тролейбуси БКМ 321 для таких українських міст, як Маріуполь, Житомир та Дніпро – ці міста придбали білоруський електротранспорт за кошти кредитів Європейського банку реконструкції та розвитку.

Щодо Кременчука, то це місто має отримати 8 нових тролейбусів із автономним ходом БКМ 321. Ці тролейбуси придбали за кошти кредиту Європейського банку реконструкції і розвитку – тендерні процедури були проведені у минулому році, контракт на постачання тролейбусів був укладений у листопаді 2019 року. Однією із умов контракту було складання білоруських тролейбусів БКМ 321 в Україні. Тролейбуси БКМ 321 із автономним ходом потрібні Кременчука для того, щоб запустити тролейбусний маршрут по Крюківському мосту із лівобережної частини міста у правобережну.

Зауважимо, що раніше Кременчук закуповував за кошти кредиту ЄБРР тролейбуси «Богдан» українського виробництва. Але у тендері на постачання тролейбусів із автономним ходом пропозиція білорусів виявилася більш привабливою.

comments powered by HyperComments