Лікарні Львівщини отримують від благодійників нові апарати штучної вентиляції легень

Вівторок, 8 вересня 2020, 17:27
Апарати, які придбав Фонд Рината Ахметова та компанія «ДТЕК» отримують Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня та Львівський обласний госпіталь ветеранів воєн та репресованих імені Ю. Липи
Лікарні Львівщини отримують від благодійників нові апарати штучної вентиляції легень

Сьогодні, 8 вересня 2020 року КНП ЛОР «Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня» отримало подарунок від благодійників – Фонду Рината Ахметова і компанії «ДТЕК». Це – три нові апарати штучної вентиляції легенів, які застосовуватимуться у боротьбі із COVID-19.

За словами Олега Таращука, директора «ДТЕК Західенерго», нові апарати ШВЛ, які отримує сьогодні Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня – це реанімаційне обладнання високого класу. Апарати автоматизовані і значною мірою виключають людський фактор. Терещук відзначив, що Фонд Рината Ахметова та «ДТЕК» не вперше допомагає медикам Львівщини у боротьбі із COVID-19.

«У квітні ми передали на потреби області майже 35 тис. експрес-тестів для діагностики вірусу та захисні костюми для медиків.

На потреби області передали вже 15 апаратів ШВЛ, а сьогодні передаємо три апарати для інфекційної лікарні.  Це обладнання буде рятувати людські життя як під час пандемії, так і після», – зазначив Олег Таращук.

Благодійникам подякувало керівництво Львівської обласної інфекційної лікарні, а від влади Львівщини – заступник «губернатора» Іван Собко.

«Особлива подяка колективу інфекційної лікарні, який взяв на себе особливо велике навантаження, працює із найважчими пацієнтами, тому допомога завжди доречна. Львівська ОДА і обласна рада завжди готові відгукнутися на ваші потреби, адже лише разом можна подолати цю пандемію», – зазначив Собко.

І ще один апарат ШВЛ сьогодні передадуть Львівському обласному госпіталю ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи.

comments powered by HyperComments