У Львівській ОДА розповіли, як діяти якщо на COVID-19 захворів вчитель, учень чи член родини учня

Понеділок, 7 вересня 2020, 16:27
На випадок хвороби одного із учителів адміністрація школи має підібрати йому заміну, але якщо у класі захворів хоча б хтось із учнів, то весь клас йде на карантин
У Львівській ОДА розповіли, як діяти якщо на COVID-19 захворів вчитель, учень чи член родини учня

У Львівській облдержадміністрації розповіли, як має відбуватися навчальний процес в умовах коронавірусного карантину, зокрема як діяти, якщо захворів учитель, учень із класу або хтось із родини школяра.

Отож, чиновники кажуть, що хвороба вчителя не повинна ставати причиною зупинки навчального процесу, адже і до коронавірусної доби вчителі теж хворіли, отож школа має передбачити заміну вчителів на випадок хвороби когось із колег.

«В цьому контексті процес контролює дирекція школи, і я не бачу тут значних клопотів, якщо не йдеться про масове захворювання педагогів», –  розповів заступник директора Департаменту освіти та науки Львівської ОДА Роман Пастушенко.

Якщо ж хоча б у одного школяра із класу підтверджується COVID-19, увесь клас має іти на ізоляцію на два тижні (строк інкубаційного періоду коронавірусу). У такому випадку увесь клас в обов’язковому порядку переходить на дистанційне навчання.

Якщо у родині школяра є член родини, який нездужає на COVID-19, дитину не варто відправляти до школи.

«Згідно із протоколом, 14 днів кожна контактна особа має перебувати на ізоляції, і відповідно, школу відвідувати дитина не може, аби не наражати інших на ризик інфікування», – розповів директор департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис. Отож, при отриманні позитивного ПЛР-тесту когось із родини, батьки мають повідомити дирекції школи про такий факт. А для діток в ізоляції організовують індивідуальне навчання.

«В частині шкіл таке дистанційне навчання уже є. Класи ділять на групи і організовують почерговість відвідування школи. Тому алгоритми індивідуального навчання уже напрацьовані. Певна річ, це додаткове навантаження для вчителів, але інших варіантів поки що нема», – наголосив Роман Пастушенко.

 

comments powered by HyperComments