На Львівщині три школи перебувають на дистанційному навчанні

Субота, 5 вересня 2020, 17:41
Лише одна із них не прийняла учнів через COVID-19, дві інші – через проблеми, які не пов’язані із коронавірусом
На Львівщині три школи перебувають на дистанційному навчанні

На момент початку нового навчального року у Львівській області три школи не прийняли учнів у свої стіни, а розпочали дистанційне навчання. Відкрилося для учнів 1190 шкіл. Серед тих шкіл, де практикується дистанційне навчання, лише одна не відкрилася через COVID-19, дві інші – із причин, які не пов’язані із цим захворюванням. Про це учора під час брифінгу повідомив заступник директора Департаменту освіти та науки Львівської обласної державної адміністрації Роман Пастушенко.

«Ми також отримали інформацію від школи у Сколівському районі, яка переходить на дистанційне навчання у зв’язку з тим, що на COVID-19 там захворів вчитель і технічний працівник.

Є симптоми цієї хвороби у кількох дітей та вчителів. Поки що це лише підозри, бо результатів ПЛР-тестів ще нема», – розповів Роман Пастушенко. Також симптоми COVID-19 наявні в дітей та директора школи на Кам'янка-Бужчині. З понеділка вона також переходить на дистанційне навчання.

За словами Пастушенка, процес підготовки шкіл до 1 вересня був доволі тривалий та почався ще в липні.

«Перші приписи про те, як організувати таку підготовку та як проводити навчальний процес в умовах коронавірусної інфекції, з’явились ще в липні.  Відповідно до тих рекомендацій та листів Міносвіти, кожна школа повинна була підготуватись до початку вересня.

Кожна школа, відповідно до цих рекомендацій, сама визначала, як організовувати свою роботу. В нашій області дуже різні школи, тому організація освітнього процесу теж різна», – акцентував заступник директора департаменту.

У маленьких  школах зовсім не спостерігається проблем в організації процесу, оскільки дітей у класах небагато, достатньо великі площі, тож дистанціювання повністю збережено. Водночас у великих школах навчання подекуди організували у змішаному форматі.

comments powered by HyperComments