У Львові за два роки підготували 70 водіїв електротранспорту

Понеділок, 31 серпня 2020, 11:31
Підготовку керманичів трамваїв і тролейбусів здійснює Навчально-курсовий комбінат ЛКП «Львівелектротранс»
У Львові за два роки підготували 70 водіїв електротранспорту

При ЛКП «Львівелектротранс» від 3 жовтня 2018 року діє Навчально-курсовий комбінат, тобто структурний підрозділ підприємства, який організовує навчально-виробничий процес та підготовку учнів, слухачів. Заклад забезпечує професійно-технічне навчання, перепідготовку та підвищення кваліфікації за робітничими професіями – водіїв електричного транспорту для кадрових потреб підприємства. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради із посиланням на керівництво ЛКП «Львівелектротранс».

За словами керівника Навчально-курсового комбінату ЛКП «Львівелектротранс» Григорія Вархова (раніше він очолював службу безпеки руху підприємства), навчання першої зареєстрованої групи за професією «Водій тролейбуса» розпочалося 26 жовтня 2018 року, а за професією «Водій трамвая» — 3 грудня 2018 року. Ліцензійний обсяг слухачів для навчання за професіями «Водій трамвая», «Водій тролейбуса», зараз становить до 10 учнів за окремою спеціальністю.

«Впродовж 2019 року в Навчально-курсовому комбінаті було зареєстровано 4 навчальні групи: 2-і за професією «Водій трамвая», а 2-і - «Водій тролейбуса». Станом на зараз в навчальному закладі з підготовки водіїв транспортних засобів категорії «Т» навчаються 2 навчальні групи. Зокрема, за професіями «Водій трамвая» — 10 осіб, а «Водій тролейбуса — 9 осіб», –  зазначив Григорій Вархов.

Загалом з часу діяльності Навчально-курсового комбінату загальна кількість учнів, які завершили курс навчання за програмою підготовки водіїв категорії «Т», успішно склали іспити в ТСЦ МВС та отримали посвідчення водія відповідної категорії становить: 33 слухачі за професією «Водій тролейбуса» та 37 слухачів за професією «Водій трамвая».

Під час навчання учні (слухачі) отримують стипендію у розмірі 6300 грн. Водії вивчають основи галузевої економіки і підприємництва, правових знань, будову та технічне обладнання електротранспорту, охорону праці, основи експлуатації електротранспорту і правила обслуговування пасажирів, основи безпеки руху, правила дорожнього руху та виконують практичні роботи.

У 2020 році планується збільшити ліцензійний обсяг учнів у навчальних групах за професіями «Водій трамвая» та «Водій тролейбуса», а також змінити навчальну програму у відповідності до нового стандарту професійної освіти, після його затвердження. У жовтні-листопаді цього року буде розпочато нові начальні групи за обома професіями.

Навчально-курсовий комбінат ЛКП «Львівелектротранс» знаходиться за адресою: вул. Тролейбусна, 1 на території тролейбусного депо.

Зазначимо, що чисельності підготовлених водіїв тролейбусів вистачить для повноцінної роботи на лінії 12 тролейбусів і 14 трамваїв, в той же час у 2019-20 роках підприємство отримало 50 нових тролейбусів, а у 2018-19 роках – 30 вживаних трамваїв із Німеччини.

comments powered by HyperComments