Із 1 вересня у Львові збільшать чисельність громадського транспорту на маршрутах

Понеділок, 31 серпня 2020, 11:58
За словами Ірини Маруняк, на маршрути буде виїзди на 98 одиниць громадського транспорту більше, а ніж зараз
Із 1 вересня у Львові збільшать чисельність громадського транспорту на маршрутах

Заступниця Андрія Садового на посаді мера Львова Ірина Маруняк, яка відповідає за житлово-комунальне господарство міста, обіцяє львів’янам істотне збільшення випуску громадського транспорту на маршрути після 1 вересня. Кількість автобусів, які працюватимуть на маршрутах міста Львова зростатиме поступово – на 98 одиниць. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

 «Станом на сьогодні у Львові діє режим спецперевезень та відновлено пільгове перевезення пасажирів.

Також з 1 вересня, у зв’язку з тим, що діти йдуть до школи, ми поступово будемо збільшувати кількість громадського транспорту на маршрутах. Плануємо збільшити на 98 одиниць.

Тобто, якщо сьогодні у нас на рейси виїздить 536 одиниць транспорту, то з 1 вересня на рейси буде виїздити 634 автобуси. Також будемо моніторити ситуацію на зупинках, щоб не було перевантаження на той чи інший маршрут», – розповіла віце-мер Львова Ірина Маруняк. Вона нагадала, що відповідно до ухвали сесії ЛМР, школярі мають право безкоштовно проїзду у громадському транспорті Львова. А також студенти оплачують 50% вартості проїзду в електротранспорті.

«Хочу також всіх просити дотримуватися правил карантину, зокрема в транспорті, та заходити в автобуси чи електротранспорт лише в масках. Адже це ваша безпека і безпека ваших рідних», – додала Ірина Маруняк.

Зауважимо, що раніше у Садового просили представників найбільшої групи пасажирів-пільговиків – пенсіонерів за віком утриматися від поїздок в громадському транспорті у «пікові» години, а здійснювати поїздки між 11 та 16 годинами дня.

До речі, треба зауважити, що про збільшення кількості електротранспорту на маршрутах міста Ірина Маруняк чомусь не говорить, у той час, як Львів уже отримав 50 нових тролейбусів «Електрон» Т191.02, тобто кількість тролейбусів на балансі ЛКП «Львівелектротранс» зросла до 121 одиниці. Із цих тролейбусів у працездатному стані знаходиться біля 110 одиниць електротранспорту, нажаль, біля 10 тролейбусі виробництва ЛАЗу відновленню не підлягають, крім того минулого року згорів один тролейбус «Шкода 15Тр». В той самий час, на маршрути випускається трохи більше 60 тролейбусів – для решти машин недостатньо водіїв. Аналогічна ситуація і в трамвайному депо ЛКП «Львівелектротранс», бо справних трамваїв є біля 100, а виїздить на лінію значно менше.

comments powered by HyperComments