На Буковині у вакцинації диких тварин від сказу братиме участь авіація

Понеділок, 31 серпня 2020, 10:31
Із літаків розкидатимуть приманки із вакцинами для тварин – людей просять не панікувати
На Буковині у вакцинації диких тварин від сказу братиме участь авіація

У Чернівецькій області у першій декаді вересня цього року проводитимуть вакцинацію диких тварин проти сказу за допомогою літаків. Про це із посиланням на Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області пише сайт газети "Молодий Буковинець".

«Вакцинація на території Чернівецької області буде проводитися повітряним розподілом принад з вакциною за допомогою авіатранспорту. Літаки оснащені системами GPS і системами реєстрації скидання вакцини», – йдеться у повідомленні.

Мешканців Чернівецької області закликають не хвилюватися, коли вони побачать літаки, з яких розкидають приманки з вакцинами.

«Тому, шановні буковинці, коли ви побачите літак, який розкидає приманку з вакциною розміром із сірникову коробку, просимо, не хвилюватись – це лише здійснюється процес вакцинації диких м’ясоїдних тварин. Прохання не брати приманку в руки та не переносити з місця», – йдеться у повідомленні.

Окрім того, зазначається, що розкидання вакцини буде проводитись літаками в лісових та сільськогосподарських угіддях.

«В зв’язку з погодніми умовами терміни здійснення вакцинації можуть переноситись», – повідомили у ГУ Держпродспоживслужби.

comments powered by HyperComments