Очільник Львівщини перевіряв, як школи підготувалися до навчання в умовах коронавірусної пандемії

Субота, 29 серпня 2020, 18:12
Максим Козицький оглядав школи у Бродівському, Золочівському та Перемишлянському районах Львівської області
Очільник Львівщини перевіряв, як школи підготувалися до навчання в умовах коронавірусної пандемії

Учора під час робочої поїздки по Львівській області її «губернатор» Максим Козицький перевірив, наскільки школи регіону готові до роботи в умовах коронавірусної пандемії і карантину. Він оглянув кілька шкіл у Бродівському, Золочівському та Перемишлянському районах. Про це проінформували у прес-службі Львівської ОДА.

Готуючись до нового навчального сезону, у школах позначили маршрути руху для школярів, влаштували точки дезінфекції та вимірювання температури, а також організували місця для утилізації масок, респіраторів та інших засобів індивідуального захисту.

«Дуже хотілося б, щоб наші діти сіли за парти 1 вересня, і вчителі навчали їх очі в очі.

Переконався, що школи загалом добре підготувалися до навчального року в умовах карантину – мають достатньо антисептиків, подбали про систему вентиляції та провітрювання приміщень, про окремі смітники для вживаних масок. Керівники шкіл добре продумують, як уникати скупчень в коридорах, при входах і виходах», – зазначив Козицький під час огляду Бродівської школи №4.

Загалом у Бродівському районі функціонує 41 заклад загальної середньої освіти, у Золочівському районі таких закладів налічується 52, у Перемишлянському – 26, де навчається більше 16 тисяч школярів.

Для забезпечення безпечної роботи шкіл в умовах пандемії COVID-19 в усі школи придбали безконтактні інфрачервоні термометри, миючі та дезінфікуючі засоби.

Паралельно проведені роботи із повірки приладів обліку: газових, теплових, електричних лічильників та сажотрусні роботи. До початку навчального року також  проведені  заміри  опору  ізоляції  в закладах  освіти, перезарядка вогнегасників та відповідні роботи із  благоустрою територій та спортивних  майданчиків.

comments powered by HyperComments