На Львівщині учора провели рекордну кількість тестувань на виявлення COVID-19

Субота, 29 серпня 2020, 12:38
Протягом доби 28 серпня 2020 року у лабораторіях Львівської області було проведено 1873 ПЛР-тести і 2588 ІФА-тестів
На Львівщині учора провели рекордну кількість тестувань на виявлення COVID-19

У Департаменті охорони здоров’я Львівської ОДА повідомляють, що відповідно до доручення МОЗ України у регіоні збільшилася кількість тестувань для виявлення COVID. У п’ятницю 28 серпня 2020 року лабораторії Львівської області виконали рекордну кількість ПЛР-тестів – 1873. За даними ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України» на Львівщині також було проведено 2508 ІФА-тестів для виявлення антитіл до коронавірусу SARS-COV-2.

«Сьогодні маємо чудову новину, оскільки, збільшення кількості тестуваннь позитивно впливає на реальний показник виявлення нових випадків. Таким чином, ми зможемо оцінити динаміку захворюваності та вжити усіх необхідних заходів щодо поширеності вірусу», – повідомив Іван Собко, заступник голови Львівської ОДА, пише прес-служба Львівської ОДА.

«Це рекордний показник за весь період. За добу було протестовано 1873 особи, з них виявлено 190 нових випадків захворювання. Цей показник у відсотковому співвідношенні становить лише 10,1%.

Так, для порівняння за попередню добу зроблено 1435 досліджень, підтверджено 215 випадків. Львівська область продовжує збільшувати охопленість населення тестуванням та виявляти захворюваність в області», – зазначив Орест Чемерис, директор департаменту охорони здоров’я.

Зазначимо, що попри таку велика кількість проведених ПЛР-тестів, усе одно зберігається значна черга на ПЛР-тестування. За повідомленням Галини Слічної, на проведення ПЛР-тестів очікує у холодильнику 1384 проби.

 

comments powered by HyperComments