Мер Івано-Франківська розказав, як місто буде жити в умовах «червоної» карантинної зони

П'ятниця, 28 серпня 2020, 18:12
Із 31 серпня, коли вступають в дію нові карантинні обмеження, транспорт Івано-Франківська працюватиме у режимі спецперевезень, закриються дитсадки, а школярі навчатимуться в онлайн-режимі
Мер Івано-Франківська розказав, як місто буде жити в умовах «червоної» карантинної зони

Відповідно до рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, учора було переглянуто розподіл України на «кольорові» карантинні зони і місто Івано-Франківськ опинилося у «червоній» карантинній зоні із 31 серпня 2020 року. Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцинків розповів містянам про те, як працюватиме місто під час перебування у «червоній» карантинній зоні.  Цю інформацію він розмістив на своїй сторінці в соціальній мережі «Фейсбук».

Отож, за словами Марцинківа, із понеділка громадський транспорт Івано-Франківська працюватиме у режимі спеціальних перевезень. Скористатися ним зможуть медики, працівники установ і організацій, які забезпечують діяльність міста та об’єднаної територіальної громади.

У Івано-Франківську курсуватимуть тролейбусні маршрути №№ 2, 3, 4, 5, 7, 10, а також автобусні маршрути №№ 21, 22, 23, 24, 25, 26, 26а, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 37К, 38, 39, 40К, 41К, 42, 43, 44, 45, 47, 48, 49, 53, 54, 55, 56. Окрім них працюватимуть також рейси в межах Івано-Франківської ОТГ Підпечери – Івано-Франківськ, Узин – Івано-Франківськ, Колодіївка – Івано-Франківськ.

Автобуси та тролейбуси курсуватимуть із 06:00 до 22:00. Для проїзду в транспорті, який працює в режимі спец перевезень потрібно мати при собі: службове посвідчення, довідку із місця роботи, відповідний витяг чи виписку із ЄДРПОУ або спецперепустку.

Марцинків звернувся до роботодавців із проханням організувати працівникам спец перепустки та довідки із місця роботи, які дадуть можливість користуватися комунальним транспортом.

Рейси на дачі із понеділка припиняються. Нажаль, школи і садочки також працювати не будуть.  Хоча, за словами мера Івано-Франківська, вони підготовлені до початку навчання.

Руслан Марцинків зазначив, що рішення посилювати карантин приймала не місцева влада. І хоча у мерії із таким рішенням не згодні, але мусять його виконувати. Зокрема, щоб убезпечити працівників від штрафів.

«Знову наголошую: вважаю рішення віднести Івано-Франківськ до червоної зони необґрунтованим і політично вмотивованим. Сподіваюся, позиція громади зможе переконати владу в тому, що жорсткий карантин потрібно зняти», – заявив Руслан Марцинків.

 

comments powered by HyperComments