На Львівщині завантаженість лікарень, які лікують COVID-19 перевищує 50%

П'ятниця, 28 серпня 2020, 17:05
В останні дні завантаженість лікарень «ковідними» пацієнтами дещо зменшилася
На Львівщині завантаженість лікарень, які лікують COVID-19 перевищує 50%

На Львівщині кількість звернень пацієнтів із підозрою на COVID-19 залишається стабільно високою. Учора кількість звернень перевищило 6 сотень. Отож, наразі завантаженість ліжок, відведених для пацієнтів із COVID-19 на Львівщині перевищує 50%. Проте, яка кажуть у Львівській обласній державній адміністрації, за останні дні чисельність «ковідних» стаціонарних пацієнтів дещо знизилася – якщо у вівторок в лікарнях лежало 1405 пацієнтів із діагнозом COVID-19 чи підозрою на нього, то сьогодні – 1341 особа, тобто на 64 пацієнти менше. Про це сьогодні під час брифінгу про епідеміологічну ситуацію в регіоні розповів директор Департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис.

«Впродовж останніх двох днів ми перетинаємо позначку дві сотні інфікованих, завантаженість ліжок тримається на цифрі понад 50%.

Цей показник викликає занепокоєння, адже цифра дуже динамічна. Із початком навчального року активність населення збільшиться, тому буде більше контактів та зустрічей.

Вкотре закликаємо кожного відповідально ставитись до дотримання карантину. Від цього залежить позитивні тенденції до зменшення захворюваності. Ми маємо чітке розуміння, що із похолоданням відбудеться нашарування сезонних захворювань. Тому маска і соціальна дистанція – це ті прості речі, які рятують і попереджають випадки інфікування», – акцентував директор департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис.

За словами Чемериса, найбільш завантажені зараз Центр легеневого здоров’я, Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня та 8-ма міська лікарня м. Львова. Що ж до лікарень по Львівській області, то найбільш завантаженими є Стрийська центральна міська лікарня на Стебницька міська лікарня.

comments powered by HyperComments