Спалахи COVID-19 на Львівщині учора зафіксували у Дрогобичі, Миколаєві та Зимній Воді під Львовом

П'ятниця, 28 серпня 2020, 13:08
«Антилідерами» за кількістю виявлених вчора недужих на COVID-19 стали Дрогобицький район і міста Дрогобицької агломерації, Миколаївський, та Пустомитівський райони
Спалахи COVID-19 на Львівщині учора зафіксували у Дрогобичі, Миколаєві та Зимній Воді під Львовом

Протягом минулої доби на Львівщині було проведено 2841 тест для виявлення COVID-19: 1435 ПЛР-тестів для виявлення коронавірусу і 1406 ІФА-тестів для визначення антитіл до нього. В результаті тестування виявлено іще 215 випадків інфікування мешканців Львівщини коронавірусом SARS-COV-2. Про це повідомили у ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України».

Традиційно антилідером за кількістю виявлених нових випадків COVID-19 27 серпня 2020 року стало місто Львів і територія Львівської міської ради – тут виявлено 80 нових випадків COVID-19: у Львові – 78, у Винниках – 2. Загалом у місті Львові налічується уже 6668 випадків інфікування коронавірусом, учорашній приріст – це 1,2% від загальної чисельності інфікованих.

Серед районів Львівщини антилідером за чисельністю виявлених недужих на COVID-19 є Дрогобицький район та міста Дрогобицької агломерації. Сумарно тут учора виявили 30 нових випадків інфікування SARS-COV-2. Найбільше випадків – 18 виявлено у місті Дрогобичі – кількість випадків інфікування тут зросла до 310, тобто на 5,8%. У Бориславі та Трускавці виявлено по 3 випадки COVID-19, отож кількість інфікованих в цих містах зросла до відповідно 87 і 50 осіб. На території Дрогобицького району виявлено 6 випадків інфікування SARS-COV-2: по одному у селах Брониця, Довге, Підбуж, Раневичі, Cторона та Ступиця.

На другому місці за кількістю виявлених випадків COVID-19 – Миколаївський район, де вчора виявили 29 нових випадків інфікування коронавірусом. Тут уже 567 людей заразилися SARS-COV-2, тобто вчорашній приріст – 5,11%. Спалах COVID-19 вчора зафіксували у місті Миколаїв-Дністровський – тут виявили 9 недужих. Інші випадки фіксувалися у селах Миколаївського району: Верин – 1, Гірське – 1, Держів – 3, Дроговиж – 2, Hовосілки-Опарські – 1, Пicoчна – 3, Розвадів – 3, Розділ – 3, Рудники – 1, Тростянець – 1 і Черниця – 1.

Пустомитівський район біля Львова – на третьому місці за чисельністю виявлених учора недужих на COVID-19 – тут виявили 22 інфікованих коронавірусом. У Пустомитівському районі уже 1140 інфікованих SARS-COV-2, учорашній приріст – 1,93%. Спалах коронавірусу на Пустомитівщині зафіксований у селі Зимна Вода, яке прилягає до околиці Львова – тут COVID-19 підтвердили у 10 недужих. У Щирці вчора виявили трьох, а у Горбачах – двох нових інфікованих коронавірусом. По одному випадку виявили у селах  Будьків, Давидів, Зимна Вода, Лисиничі, Оброшине, Піски, Солонка та у райцентрі Пустомити.

Із районів Львівщини більше 10 випадків інфікування коронавірусом виявили іще у Городоцькому районі – тут діагноз COVID-19 підтвердився у 12 мешканців, найбільше – 5 випадків, у селі Суховоля. У Великому Любені виявлено 3 випадки інфікування коронавірусом.

У м. Самборі, який переходить у «помаранчеву» із «червоної» карантинної зони, вчора зафіксували 5 випадків інфікування коронавірусом, у містах Яворові та Червонограді – по 4 випадки.

В той самий час, на території … районів Львівщини учора не виявили жодного випадку інфікування коронавірусом. Це Золочівський, Старосамбірський та Стрийський райони. Із міст обласного підпорядкування жодного нового випадку COVID-19 не виявлено у Стебнику, Моршині, Новому Роздолі та Стрию.

comments powered by HyperComments