Львівська обласна клінічна та Самбірська центральна районна лікарні прийматимуть недужих на COVID-19

Середа, 26 серпня 2020, 16:05
У Львівській обласній клінічній лікарні «ковідних» пацієнтів прийматиме терапевтичне відділення, а у Самбірській ЦРЛ – інфекційне
Львівська обласна клінічна та Самбірська центральна районна лікарні прийматимуть недужих на COVID-19

На Львівщині пацієнтів, які занедужали на COVID-19 прийматимуть іще дві лікарні – Львівська обласна клінічна лікарня, яку в народі називають «Лікарня Медінститут», а також Самбірська центральна районна лікарня. Про це під час брифінгу розповів заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Іван Собко, повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

У Львівській обласній клінічній лікарні пацієнтів із діагнозом COVID-19 будуть госпіталізувати у терапевтичне відділення, а Самбірській центральній районній лікарні «ковідників» прийматиме інфекційне відділення.

«Терапевтичне відділення Львівської обласної клінічної лікарні уже оснащене точками доступу кисню, на що скерували із обласного бюджету 100 тисяч гривень, іще стільки ж скерували на засоби захисту. Планується, там буде 70 ліжок. Лікарня готова і законтрактована, може приймати пацієнтів. Також Самбірська районна лікарня підготовлена до роботи із Covid-пацієнтами», – розповів Іван Собко.

Лікарня у Самборі при потребі буде також приймати пацієнтів із коронавірусом із Турківського району. Переводити інші лікарні під роботу із пацієнтами із коронавірусом поки не планують.

«Враховуючи ситуацію, на Львівщині не будемо робити нових місць для лікування коронавірусних пацієнтів, адже у мешканців області є ще багато інших медичних потреб», – підсумував Іван Собко. На даний час, для прикладу, Львівський обласний госпіталь ветеранів воєн та репресованих імені Юрія Липи знову приймає пацієнтів не ковідного профілю. Оскільки терапевтичне відділення Львівської обласної клінічної лікарні розташоване в окремому корпусі, то всі решта відділень продовжать працювати у звичайному режимі.

comments powered by HyperComments