У Дрогобицькому та Жовківському районах на Львівщині вчора виявлені спалахи COVID-19

Субота, 22 серпня 2020, 12:06
Епіцентрами спалахів стали відповідні районні центри – у Дрогобичі виявлено 16, а у Жовкві 10 інфікованих коронавірусом SARS-COV-2
У Дрогобицькому та Жовківському районах на Львівщині вчора виявлені спалахи COVID-19

Протягом доби 21 серпня 2020 року лабораторії Львівщини провели рекордну на цьому тижні кількість ПЛР-тестувань для виявлення коронавірусу SARS-COV-2 – 1680 тестів. Окрім цього проведено 2246 тестів на виявлення антитіл до коронавірусу методом ІФА. Це дані ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України».

Тестування виявили 172 інфікованих коронавірусом, в тому числі 65 – у місті Львові (37,8% випадків по області). Щодо області, то найбільшу кількість нових інфікованих коронавірусом виявлено у Жовківському районі – 25 осіб (15,43 % від всіх випадків по області) та у Дрогобицькому районі та місті Дрогобичі – 17 осіб (10,5% від усіх випадків по області). Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної державної адміністрації.

Епіцентром спалаху коронавірусної хвороби на Жовківщині став районний центр – тут виявили 10 осіб, що інфікувалися коронавірусом SARS-COV-2. Решта 15 випадків інфікування коронавірусом виявлені у селах району: по 2 випадки у Волі Висоцькій, Дублянах, Любелі, Надичах і по 1 випадку в Боянцю, Деревні, Добросині, Малехові, Раві-Руській, Сопошині та Старій Скваряві.

Пацієнтів із коронавірусом на Жовківщині приймає Жовківська ЦРЛ, в якій станом на ранок 22 серпня 2020 року перебувало 52 пацієнти із коронавірусом.

За даними ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України», станом на ранок 22 серпня 2020 року на Жовківщині уже налічується 677 осіб, інфікованих коронавірусом, приріст кількості інфікованих за минулу добу – 3,7%.

На Дрогобиччині фактично всі випадки інфікування коронавірусом були зафіксовані вчора у місті Дрогобичі – 16 нових випадків. Іще один випадок зафіксовано у селі Михайлевичі. За даними ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України» станом на ранок 22 серпня 2020 року в місті Дрогобичі уже налічується 276 пацієнтів із COVID-19, тобто приріст за минулу добу + 7,8%. У Дрогобицькому районі зафіксовано 127 випадків інфікування коронавірусом, приріст за минулу добу становить + 0,78%. Зазначимо, що у містах Дрогобицької агломерації зафіксовано наступну кількість випадків інфікування коронавірусом: у Бориславі – 76 випадків, у Стебнику – 34 випадки, у Трускавці – 45 випадків.

Пацієнтів, недужих на COVID-19 в Дрогобицькому районі приймає Стебницька міська лікарня. Станом на ранок сьогоднішнього дня тут перебуває 101 пацієнт із приводу коронавірусу. Планувалося, що ця лікарня прийматиме до 60 стаціонарних пацієнтів із коронавірусом.

По 10 нових випадків інфікування коронавірусом SARS-COV-2 виявлено у Перемишлянському та Яворівському районах Львівщини. У цих районах уже налічується відповідно 254 і 868 інфікованих. Шість нових випадків інфікування коронавірусом виявлено у місті Самборі, яке потрапило у «червону» карантинну зону, від початку епідемії тут зафіксовано 201 випадок захворювання на COVID-19.

comments powered by HyperComments