У Тернополі із 1 вересня хочуть запустити спеціальні маршрути для школярів

Субота, 22 серпня 2020, 12:57
Таке рішення прийняли депутати Тернопільської міської ради на сесії 21 серпня 2020 року
У Тернополі із 1 вересня хочуть запустити спеціальні маршрути для школярів

Учора на сесії Тернопільської міської ради депутати обговорювали проблеми, пов’язані із роботою громадського транспорту, які виникають із однієї сторони у зв’язку із карантинними обмеженнями на кількість пасажирів, яких можуть перевозити тролейбуси і автобус, а із іншої – початком нового навчального року. Про це пише «20 хвилин. Тернопіль».

Депутатське звернення, в кому йшлось про проблему транспорту в Тернополі, озвучив депутат міськради Віктор Генсерук: «Ми знаємо, що зараз триває боротьба з пандемією коронавірусу і розуміємо, що з 1 вересня школярам потрібно буде діставатись до навчальних закладів у центрі міста.0 Зараз, у зв'язку з карантинними обмеженнями, дозволено проїзд лише на сидячих місцях. І розуміємо, що дітям буде проблематично добиратись до школи, бо автобуси, зазвичай і без школярів заповнені».

Отож депутати запропонували ввести у Тернополі спеціальні «шкільні маршрути» до центру із інших районів міста, які допоможуть дітям дістатись на уроки вчасно та безпечно.

«Наразі нам дали доручення надати міськраді кількість дітей, які доїжджають до шкіл. Це потрібно, зважаючи на те, що ми в помаранчевій зоні, і маємо зробити безпечною дорогу дітей до школи. Але наразі не знаю чи це будуть автобуси якісь додаткові, чи зняті з певних маршрутів, невідомо» –  каже начальник управління освіти Ольга Похиляк.

В управлінні транспорту наразі теж не коментують механізм введення нових маршрутів, мовляв, про них лише дізнались кілька годин тому. Депутатське звернення наразі опрацьовують в управліннях транспорту та в управлінні освіти. Скільки це коштуватиме та чи не буде збитково для інших тернополян чиновники обіцяють повідомити пізніше.

comments powered by HyperComments